Chinees staatsburger Cheng Muyang en Canadees staasburger Michael Ching blijken dezelfde persoon te zijn. Ook hij staat op de lijst van gezochte personen (scmp.com)
Nieuws, Samenleving, Politiek -

China neemt vervolging corruptie ernstig

China heeft op twee jaar tijd reeds veertig van zijn honderd meest gezochte corruptieverdachten kunnen terughalen uit het buitenland. Een 'rode lijst' met honderd verdachten werd in 2015 door de Chinese overheid aan Interpol overhandigd. Dat blijkt nu vruchten af te werpen.

dinsdag 25 april 2017 17:09
Spread the love

De meeste verdachten op de lijst waren gevlucht naar de VS en Canada en naar landen als Thailand, Singapore, Maleisië en Zuid-Korea. Anderen zochten het nog verder in Guinea-Bissau of Ghana. Veel van de verdachten zijn al een hele tijd op de vlucht. Zhu Haiping, die gezocht werd voor fraude, verbleef achttien jaar in de Verenigde Staten voor hij in 2016 verplicht werd zich aan te geven bij de Chinese autoriteiten.

Van de veertig reeds teruggekeerde verdachten worden er negentien verdacht van verduistering en zeven van passieve omkoping. Vijfentwintig van deze veertig hebben zichzelf aangegeven, de anderen werden uitgewezen naar China.(icis.com)

“Ik was verrast door de capaciteit van de Chinese overheid om vluchtelingen in het buitenland te vinden”, zei Zhang Qingzhao, 41ste op de lijst in haar bekentenis. “Ik hield me schuil in landen die geen diplomatieke relaties hebben met China en dacht dat ik veilig was aan de andere kant van de wereld.” Zhang werd gevangengenomen in 2016 door de lokale politie in een bergachtige gebied in de Caraïbische eilandenstaat Saint Vincent en de Grenadines.

China issues Top 100 list of most-wanted corruption fugitives

take down
the paywall
steun ons nu!