Foto: Facebook - Bevrijd mijn vrienden
Nieuws, Samenleving, België, Lokaal, Brussel -

‘Brusselse twintiger ketent zichzelf vast om vrienden asielzoekers vrij te krijgen’

'Bevrijd mijn vrienden' staat er te lezen op een kartonnen bord. Daaronder zit Mieriën Coppens, een jonge Brusselse student, met een dekentje over zijn benen. Hij heeft zich vanmorgen vastgeketend aan de ingang van de dienst Vreemdelingenzaken in Brussel. Op deze manier vraagt hij de overheid om zijn drie vrienden Medoune Ndiaye, Thierno Ball en Abdulkarim Blaila vrij te laten. Zij hebben geen wettige verblijfsdocumenten en zitten daarom opgesloten in het gesloten centrum.

maandag 24 april 2017 13:34
Spread the love

Vanaf ongeveer 09u00 vanmorgen was het live op Facebook te volgen: de Brusselse student Mieriën Coppens had zich vastgeketend aan de deuren van de dienst Vreemdelingenzaken in Brussel om te eisen dat zijn drie vrienden, die geen wettige verblijfsdocumenten hebben, worden vrijgelaten. Het gaat hier om Medoune Ndiaye, Thierno Ball en Abdulkarim Blaila, die in het centrum zijn opgesloten. ‘Bevrijd mijn vrienden’, stond er te lezen op een kartonnen bord die hij boven zijn hoofd aan de deur had gehangen. 

Ongeveer twee uur later kwamen enkele agenten van de gespecialiseerde dienst van de federale politie opdagen om Coppens actie te onderbreken en hem voor de ingang weg te halen. Ze knipten zijn kettingen door en noteerden zijn identiteit. Maar Coppens heeft dan al honderden mensen met zijn boodschap via sociale en ‘gewone’ media bereikt. 

Volgens de lokale Brusselse politie kan Coppens een proces verbaal verwachten en een administratieve sanctie. 

take down
the paywall
steun ons nu!