Nieuws, Samenleving, België, Lokaal -

‘Zij stappen mee! Jij ook?’

Vandaag verzamelden een dertigtal stappers zich in de Kruidtuin te Brussel voor een oefenwandeling. Samen brachten ze onder het motto ‘Wij stappen mee! Jij ook?’ de Refugee Walk van Vluchtelingenwerk Vlaanderen onder de aandacht. Deze 40 km lange wandeltocht vindt plaats op zondag 24 september in het Nationaal Park Hoge Kempen, bij Genk. Vanaf vandaag kan je je inschrijven om mee te stappen.

vrijdag 21 april 2017 18:31
Spread the love

‘Vluchtelingen leggen vaak lange afstanden af op zoek naar een veilige thuis,’ zegt Charlotte Vandycke, directeur van Vluchtelingenwerk. ‘Met de Refugee Walk dagen we mensen uit om zelf een uitdaging aan te gaan: 40 km stappen en geld inzamelen voor mensen op de vlucht en iedereen die hen ondersteunt.’

‘Daarmee kunnen we asielzoekers en vluchtelingen opvangen, informeren, ondersteunen en blijvend opkomen voor hun rechten. Omdat we dat niet alleen doen, wandelen we deze editie ook voor vrijwilligers. Zo kunnen we hen ondersteunen in hun onschatbare en mooie werk voor vluchtelingen.’

‘Dit is de tweede editie van de Refugee Walk. In 2016 verzamelden we 210 475 euro in voor mensen op de vlucht. Dit jaar willen we 300 000 euro inzamelen! We hebben er alle vertrouwen in dat dit zal lukken.’ 

Ambassadeurs van de Refugee Walk

Lien Van de Kelder (actrice, juriste), Rami Jeema (Palestijns vluchteling en kapper in Gent), Patrizia Bergauer (vrijwilliger) en Arzoo Bahramand (Afghaans vluchtelinge en fertiliteitsarts in Gent) tekenen dit jaar present als ambassadeur voor de Refugee Walk.

Zij werden doorheen de jaren, elk op hun eigen domein, ondersteund door Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Ze nemen met veel enthousiasme het ambassadeurschap op en zetten maar al te graag hun schouders onder de Refugee Walk. We willen hen daar hard voor bedanken. 

Partners van de Refugee Walk

De Refugee Walk wordt georganiseerd samen met de stad Genk, het Nationaal park Hoge Kempen, Limburg Gastvrij en Wandelsport Vlaanderen vzw.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!