Foto: StreetwiZe - Mobile School
Nieuws, Samenleving, België -

Leuven zet straatkinderen in de spotlight

Woensdag 12 april is de Internationale Dag van het Straatkind. Op deze dag wil StreetwiZe • Mobile School de straatkinderen wereldwijd in de kijker plaatsen. Dit jaar organiseerden ze #STREETWORK17. Met deze actie riepen ze op om te doen wat je normaal doet, maar dan op straat. Op het plein aan de Vaartkom in Leuven werd alles voorzien om de hele namiddag van 12u-18u buiten te kunnen werken: elektriciteit, wifi, tafels en stoelen.

woensdag 12 april 2017 18:13
Spread the love

Op #STREETWORK17 kon alles. Vergaderen, brainstormen, strijken of thesis schrijven, maar ook een fietsenmaker, een naaister, kunstenaars, … waren aanwezig op het plein naaste de vele mensen die met hun computer kwamen werken. De 300 deelnemers werden uitgedaagd om even creatief aan de slag te gaan als de naar schatting 150 miljoen kinderen die dagelijks op straat overleven. Door deel te nemen, maakten ze samen het statement dat straatkinderen deze speciale dag verdienen.Foto: StreetwiZe – Mobile School

Om 17u sloot Arnoud Raskin, oprichter van StreetwiZe • Mobile School, de namiddag af met een gratis keynote, waarin hij vertelde over het ondernemerschap en de leiderschapsvaardigheden van de overlevers van de straat.Foto: StreetwiZe – Mobile School

StreetwiZe • Mobile School

StreetwiZe • Mobile School is een hybride organisatie die werkt me?t en vo?o?r straatkinderen. StreetwiZe ondersteunt bedrijven in leiderschaps- en talentontwikkeling door hen de street skills van de straatkinderen aan te reiken.Foto: StreetwiZe – Mobile School

Mobile School werkt met straatkinderen in meer dan 20 landen met schoolborden op wielen (cfr. de mobiele school). Momenteel rijden er al 45 mobiele scholen op de wereld rond. Eigenwaarde, creatieve therapie, geletterdheid, spel en plezier staan centraal in de werking met de mobiele school. Foto: StreetwiZe – Mobile School

take down
the paywall
steun ons nu!