JnM, UGent1010

Actie: steek die 4 miljard voor bedrijfswagens in openbaar vervoer!

Een tiental milieu-activisten van JnM en UGent1010 voerden dinsdag 28 maart actie in Gent onder de slogan 'Laat ons ademen'. Mensen werden van flesjes propere lucht voorzien om de dagelijks overschreden norm van fijnstofdeeltjes te compenseren. "Hoe komt het toch dat onze overheden zoveel geld steken in bedrijfswagens in plaats van in het openbaar vervoer", vragen de activisten zich af.

donderdag 30 maart 2017 12:41
Spread the love

De economie en werkgelegenheid, twee belangrijke gegevens in onze samenleving, zijn grotendeels in handen van private bedrijven. De overheid moet dus wel door de knieën gaan, ook voor multinationals die slechts enkele procenten belasting betalen. Zo niet, vertrekken die naar het buitenland.

Is de overheid nu wel schuldig, en niet gewoon machteloos? Eens ze dit toegeven, weet iedereen dat we niet in een democratie leven. Stel dat niet elk parlementslid zich (on)rechtstreeks laat omkopen, is het dan niet raar dat je nooit iemand hoort roepen dat een bedrijf dit probeert? Kortom, laten we zeggen dat de keuze voor de bedrijfswagen op zijn minst opmerkelijk te noemen is.

Een oproep aan de overheid om te bewijzen dat ze nog enige macht en idealen hebben, om zo strengere milieunormen op te leggen aan bedrijven. Indien niet, geef dan maar toe dat de democratie een illusie is.

En oh ja, steek dan ook gelijk die 4 miljard die nu naar de bedrijfswagens gaan in het openbaar vervoer, in plaats van er in te besparen.

Groeten van Anna, Simon, Iris, Eva, Emma, Bruno, Ansel, Arthur, Áralc,Gui Lemme, UGent1010 en de Milieuwerkgroep van JNM

take down
the paywall
steun ons nu!