Francken de beschermheer van de bange blanke man

Francken de beschermheer van de bange blanke man

woensdag 8 maart 2017 18:07
Spread the loveOnderschrift

Wij rijke westerlingen tonen geen enkel begrip voor kinderen en ouders die vluchten voor het oorlogsgeweld. We bouwen liefst muren om ons af te schermen van menselijke drama’s. Die vluchters moesten zo eens onze welstand in gevaar brengen, ook al gaat het maar om een kruimel van onze rijkdom.

We zijn vergeten dat wij in de eerste oorlog massaal naar Nederland vluchtten en tijdens de twee wereldbrand naar Frankrijk. Eind jaren dertig waren we economische vluchtelingen naar de nieuwe wereld en niet zolang geleden trokken onze Vlaamse voorouders naar Wallonië om werk te vinden. Vluchten voor geweld of uit economische noodzaak is ook een deel van onze geschiedenis die we graag vergeten.

Vandaag brengen we een regering aan de macht die toelaat dat een autoritair rechts handelende secretaris aan de macht komt. Hij oogst bij de bange blanke medemens heel veel waardering , hij is immers onze beschermheer in deze bange tijden.

Kunnen en durven we de bange vluchteling nog in de ogen kijken? Schaamte moet over ons komen. Waar blijven de sociale bewegingen om te zeggen:” nu is het genoeg geweest”. Christendemocraten vanuit een gelovige visie en Liberalen die toch de vrijheid van het individu hoog in het vaandel dragen, hoe kunnen jullie blijven verantwoorden om in zee te gaan met het fascistisch Vlaams Nationalisme?

Politieke partijen die solidariteit en verdraagzaamheid hoog in het vaandel dragen( SP-a,PS,GROEN,ECOLO en PVDA-PTB) herinner de regeringspartners van de NV-A met name CD&V,VLD en MR aan het samenlevingsmodel dat zij voorop stellen en wijs hun op hun versmachtende verantwoordelijkheid.

take down
the paywall
steun ons nu!