Fotoverslag, Nieuws, Samenleving, België -

“We stand with the refugees”

Een groep studenten heeft op zondag 19 februari op de Grote Markt in Brussel actie gevoerd om op te komen voor een warm onthaal van vluchtelingen. "Ook vragen we de regering met o.a. Theo Francken om een humaan beleid te voeren, en de vluchtelingen op te vangen zonder pardon", verklaart student Tom Michels. Een fotoreportage!

dinsdag 28 februari 2017 18:07
Spread the love

Verkleed als gewonde Syrische burgers verzamelde de groep studenten zich samen met mensen van over heel de wereld op de Grote Markt in Brussel op zondag 19 februari 2017. Ze vroegen aandacht voor oorlog in Syrië en gelijk waar ter wereld. 

“In de eerste plaats vragen we om vrede, ten tweede om alle vluchtelingen, als mensen van de aarde welkom te heten”, klinkt het. “We zijn allemaal zo geschokt door de burgeroorlog, en des te meer door het vuile politieke spel dat grootmachten als VS, Rusland maar ook Europa hierin spelen. Als de mensen die op de vlucht zijn, dan ook nog eens geen warm onthaal verdienen volgens deze regering, dan wordt die gruwel alleen maar groter. We roepen dus ook op aan onze regering hier in Brussel, om verdomme een humáán beleid te voeren.”

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!