Binnenplaats Dossin-kazerne te Mechelen op 1 januari 1942 (WikiMedia Commons)

Een Andere Joodse Stem: “Wet Francken holt rechtsstaat uit”

De Belgisch-Joodse organisatie 'Een Andere joodse Stem' keurt het goedgekeurde wetsvoorstel van Staatssecretaris Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) af. “Vanuit onze eigen Joodse voorgeschiedenis willen we op het gevaar wijzen dat schuilgaat achter het uithollen van de rechtsstaat in naam van de nationale veiligheid.”

woensdag 15 februari 2017 19:20
Spread the love

In een korte mededeling op zijn Facebookpagina van 15 februari 2017 keurt de organisatie Een Andere Joodse Stem het wetsvoorstel af van Staatssecretaris Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) dat deportaties toelaat op basis van vermoedens zonder bewijsvoering.

“Wij wensen vanuit Een Andere Joodse Stem onze grote bezorgdheid kenbaar te maken naar aanleiding van het wetsvoorstel van Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) rond het uitzetten van vreemdelingen, dat vorige vrijdag in de Kamer is goedgekeurd.”

“Wij zijn absoluut gekant tegen het differentiëren in zogenaamde eersterangs- versus tweederangsburgers bij het beoordelen van criminele feiten bij mensen die in ons land geboren en getogen zijn. Vanuit onze eigen Joodse voorgeschiedenis willen we op het gevaar wijzen dat schuilgaat achter het uithollen van de rechtsstaat in naam van de nationale veiligheid.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!