Nieuws, Wereld, Samenleving, Politiek -

Meer buitenlanders krijgen Chinese verblijfsvergunning

In tegenstelling tot de VS versoepelt China de procedure voor een permanente verblijfsvergunning. Met succes: vorig jaar steeg het aantal "green cards" dat toegekend werd aan buitenlanders met 163 procent.

dinsdag 7 februari 2017 16:25
Spread the love

China heeft de reputatie een van de strikste landen te zijn als het aankomt op permanente verblijfsvergunningen. Wie zo’n green card in handen wil krijgen, moet ofwel een internationaal expert zijn in zijn of haar vakgebied, een uitzonderlijke bijdrage kunnen leveren aan de Chinese economie of maatschappij of op grote schaal investeren in het land.

Versoepeling

Maar eind 2015 versoepelde de Chinese overheid de regels in enkele economische centra, in een poging om meer buitenlands talent aan te trekken.

Het aantal aanvragen voor een permanente verblijfsvergunning steeg daardoor snel: met een factor in zes in Shanghai en met dan 426 procent in de hoofdstad Peking, blijkt uit cijfers van het Ministerie voor Openbare Veiligheid.
Van die aanvragen werden er vorig jaar 1,576 goedgekeurd – een stijging met 163 procent tegenover 2015.

Buitenlanders met zo’n permanente verblijfsvergunning krijgen dezelfde rechten als Chinese burgers wat betreft bijvoorbeeld de aankoop van een huis, onderwijs en investeringen.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!