Chinese economie wordt energiezuiniger

Chinese economie wordt energiezuiniger

Volgens cijfers van de overheid is de Chinese economie in 2016 maar liefst 5 procent energie-efficiënter geworden. Ook het aandeel van schone energiebronnen neemt toe.

dinsdag 31 januari 2017 14:45
Spread the love

De cijfers, afkomstig van het Nationale Bureau voor Statistiek, werden gepubliceerd door het staatsagentschap Xinhua. Daaruit blijkt dat het gebruik van energie per eenheid van het bruto binnenlands product vorig jaar daalde met 5 procent. Goed nieuws voor de Chinese overheid, die een daling van 15 procent tegen 2020 wil bereiken. 

Uit de cijfers blijkt ook dat de Chinese energiemix klimaatvriendelijker wordt. Schone energie maakte volgens het bureau vorig jaar 19,5 procent uit van de energiemix, tegenover 17,9 procent in 2015. Het bureau rekent ook aardgas bij de schone energiebronnen.

Steenkool

Steenkool bleef goed voor 64 procent van het totale verbruik, een aandeel dat volgens de overheid moet dalen naar 55 procent in 2020.

Eerder deze maand raakte bekend dat de Chinese overheid meer dan honderd steenkoolprojecten heeft geschrapt met een totale capaciteit van meer dan 100 gigawatt. In september vorig jaar had ze dat ook al gedaan met vijftien nieuwe steenkoolcentrales, goed voor 12.4 gigawatt.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!