Zullen we maar meteen een vrijwillige vennootschapsbelasting invoeren Mevr. Rutten?

Zullen we maar meteen een vrijwillige vennootschapsbelasting invoeren Mevr. Rutten?

Gwendolyn Rutten is op haar nieuwjaarsreceptie weer hard van leer getrokken. Dat is neem ik aan bon ton wanneer je in eigen kringen vertoefd. Eigen kringen dat betekend voor Mevr. Rutten Vlaamse ondernemers, politici, en de meer gegoede burger die louter omwille van het bezit van kapitaal, hoe het ook verworven is, mee mag applaudisseren met de andere rijken. Kennis van economie is geen must. Het gaat om het verkopen van onzin, niet om deze ook nog eens te gaan bewijzen. Kennis van verkoop is dus wél meegenomen.

dinsdag 17 januari 2017 13:09
Spread the love

 De jaloerse medemens

Volgens Gwendolyn Rutten oogst je met succes veel jaloezie. Nu zal ik de laatste zijn om te beweren dat jaloezie niet één van de meest bedreven eigenschappen is van de mens, alleen vergist Gwendolyn zich van tegenstander. Nu ga ik mij hier ook niet nog eens opwerpen als de psycholoog van dienst maar vanuit mijn positie zie ik vnl. de verwoestende kracht die jaloezie bij de rijken onder mekaar teweeg brengt.

Voor een groot deel draait de behoeften sector van de rijken rond het vergaren van dat ietsje meer dan de andere. Niet als basis behoefte, gewoon om te hebben. Schitterende jachten met helikopterplatformen zijn vandaag de norm maar morgen volstaat dat waarschijnlijk niet meer en is er behoefte aan een tuin of parkje, een stukje groen op zee staat altijd goed niewaar?

En kijk, de inkt van mijn idee is nog niet koud of de eerste juridische moeilijkheden duiken al op. Er is niet alleen uit mijn intellectuele arbeid een stuk intellectuele eigendom ontstaan of ik moet mijn hoofd al weer breken over hoe ik mijn nieuwe eigendom ga beschermen. Intellectuele arbeiders zouden trouwens wat mij betreft met stip bovenaan de lijst van zware beroepen mogen prijken!

Zeven dagen op zeven breek ik mijn intellectuele hoofd.

In deze is het dan ook een schande dat men een vermogensbelasting zou koppelen aan een verlaagde vennootschapsbelasting. Mijn geest mag niet bezoedelt worden door vieze gedachten over heffingen en belastingen. Ik wil mijn geest zuiver en open houden voor nog meer briljante gedachten. Bovendien, als ik een briljant idee heb druppelt dat altijd wel een beetje door naar onder waardoor ook mindere artiesten alsnog een graspriet kunnen meepikken. Dat niemand dat wil begrijpen!

Zeven dagen op zeven breek ik mijn intellectuele hoofd, neem ik risico’s want niet elk idee is goed natuurlijk, geen dertiende maand of vakantiegeld maar owee als ik een briljant idee heb zoals het onderbrengen van mijn intellectuele eigendom in Nederland waar het onbelast mag blijven. Dacht je dat ik daar applaus voor krijg? Jaloerse blikken ja dat is wat mij te beurt valt. En dan zou ik hier in België alsnog een meerwaardebelasting moeten betalen? Op mijn eigen ideëen?

Groot gelijk Gwendolyn, niet met u.

Bij de volgende verkiezingen liefst met Peter Mertens

Staat u mij alsnog toe Mevr. Rutten nog even een klein opmerkingetje te formuleren? Volgens Paul De Grauwe, professor aan de London School of Economics is de groei van de tewerkstelling in België hoegenaamd niet het resultaat van het werk van deze regering. (bron:DM 16 januari 2017).

Dit ondanks de exuberante loonlastenverlaging die ‘elke’ onderneming is te beurt gevallen en in de wetenschap dat het hier in hoofdzaak gaat over flexjobs, weinig betaald, 2 uur bij de bakker, 3 uur bij de slager. De volwaardigheid ontbreekt niet alleen in de jobs maar ook in het gebrek aan respect ‘in het algemeen’ en in uw speeches.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!