Crowdfunding om column van Abou Jahjah te behouden

Het rumoer na het ontslag van columnist Dyab Abou Jahjah gaat niet meteen liggen. Een petitie daagt de media uit om hem opnieuw aan het werk te zetten. Een crowdfundingactie zamelde al 3000 euro in. Dat moet Abou Jahjah in staat stellen om nog een paar maanden een wekelijkse column af te leveren.

maandag 16 januari 2017 15:59
Spread the love

Een week geleden werd Dyab Abou Jahjah de laan uitgestuurd als columnist van De Standaard. Dat ontslag blijft nazinderen. Karel Verhoeven, hoofdredacteur van de krant, zag zich verplicht een tweede keer het stopzetten van de column te motiveren in De Standaard. “Omdat lezers blijven reageren”, klonk het.

Een petitie gelanceerd door onder meer Ludo De Witte en Lieven De Cauter wist al 575 handtekeningen te verzamelen. “We dagen onze reguliere mainstream media uit om Abou Jahjah opnieuw aan het werk te zetten als columnist. Want onze samenleving heeft recht op een veelheid van meningen, hoe tegendraads die ook zijn”, staat daarin te lezen. 

Een steunoproep van Movement X bracht al 2955 euro bijéén. Dat moet Dyab Abou Jahjah in staat stellen om zijn column nog enkele maanden elke vrijdag te schrijven. Abou Jahjah verloor namelijk samen met zijn platform in De Standaard meteen ook zijn belangrijkste broodwinning.

take down
the paywall
steun ons nu!