De berg ‘restafval’ wordt door dit soort uitspraken alleen maar groter Bart.

De berg ‘restafval’ wordt door dit soort uitspraken alleen maar groter Bart.

zaterdag 31 december 2016 15:46
Spread the love

 Beste mensen, onthoud dit goed. De goeden zijn zij die u bestelen!

De anderen zijn restafval.

  In een interview met Newsmonkey verklaarde Bart De Wever de partij PVDA tot ‘restafval van de 20e eeuw’. Hiermee is de toon voor 2017 gezet. Het moet inderdaad zwaar vallen om vast te stellen dat een steeds groter wordende groep ‘restafval’ het heeft gehad met Bart en C°. Zo wil CD&V Kris Peeters naar Antwerpen sturen, is de PVDA/PTB aan een opmars toe, neemt de verkoop van het boek van Peter Mertens met als titel ‘graailand’ ongekende proporties aan, zijn de sossen zich aan het herpositioneren en neemt de partij groen de fakkel van rustige vastheid over in de estafetteloop om de kiezer. Je zou voor minder gore praat verkopen in interviews. En Gwendolyn Rutten, wel, af en toe haalt ze eens uit met dooddoeners als het ‘het communisme heeft miljoenen slachtoffers gemaakt’, parallel een grote bewondering te tonen voor Margaret Thatcher die op haar beurt dictator Pinochet uitnodigde om hem haar waardering uit te drukken over de zovele slachtoffers die hij maakte ten dienste van de vrije markt. Verder heeft Gwendo nog altijd een wit blad bij de hand, maagdelijk nietszeggend, nog altijd bereid, afhankelijk van hoe hoog ze de schijn mag houden, er zo weinig mogelijk op te schrijven.

Met ‘restafval van de 20e eeuw’ is de toon voor 2017 gezet.

ARROGANT, VUNZIG, VUIL.

 Zijn dit mensen die nu meer of minder afstand genomen hebben van de uitwassen van hun eigen ideologie? Deze vraag stelt B.D.W. in het interview. Elke partij heeft zo blijkbaar een week plekje waar je ze kan raken in barre tijden. Voor de N-VA is dat nog steeds de collaboratie en de uitwassen ervan binnen deze partij. Voor de liberalen zijn het de miljoenen slachtoffers die hun graaicultuur tot hiertoe al heeft gemaakt ten dienste van het wildkapitalisme en de CD&V hebben het met hun katholieke achtergrond ook niet van de poes. Het Roomse altaar heeft al veel slachtoffers geëist. En dan is er inderdaad de fout gelopen dictatuur van Stalin, miljoenen slachtoffers, het mag gezegd. Kilo’s boter op ieders hoofd dus Bart om dan maar op je vraag te antwoorden. En vandaag kom jij vertellen dat wie roept om rechtvaardigheid en herverdeling tot het restafval van de vorige eeuw behoort? Wat ik uit jouw mond wil horen Bart is waarom jij steeds nieuwe slachtoffers zoekt om op hun kap jouw ziekelijke maagdelijkheid te willen bewijzen? Vandaag Keizer Augustus, morgen Calimero. En wat is behoudens het tegen mekaar opzetten van mensen in de samenleving tot hiertoe jouw verdienste al geweest?

 Het lijkt er sterk op dat Bart De Wever ook iets wil schaffen al is het nog niet helemaal duidelijk wat precies.

Met vereende krachten moet het succes van PVDA-PTB in de kiem worden gesmoord. Een paar weken geleden hadden we Gwendolyn Rutten dus die fel uithaalde naar Raoul Heddebouw van PVDA die door VRT was uitgenodigd om deel te nemen aan de slimste mens. Volgens de VRT is het entertainment gehalte van iemand medebepalend om te mogen deelnemen. Zo was ook Bart De Wever ooit te gast in de slimste mens en dat heeft hem en zijn partij geen windeieren gelegd. Vandaar waarschijnlijk de angst in het kamp van dezen die ‘praten over een herverdeling’ maar niets vinden. Het blijkt een groot kamp te zijn, van politici over ondernemers tot de media zelf probeert men dezen die strijden voor een eerlijker samenleving te nekken, want alleen het neoliberalisme en het aanhoudend geloof in een zelfregulerende economie zonder bemoeienissen van de overheid is het ware geloof. Wie iets anders geloofd is dus ‘restafval’.

De tijd is rijp om met verenigde krachten de samenleving voor te liegen

over wie de goede en de slechte zijn.

 Ook de verhuis van Kris Peeters naar Antwerpen valt niet in goede aarde en laat Bart meer dan gewenst met de billen dicht geknepen op ’t schoon verdiep vertoeven. Laat ons hopen dat Kris Peeters zijn verhuis niet regelt met de ‘moving en relocation provider’ Arthur Pierre. Niet dat die er niets zou van kennen, het is het soort bedrijf dat niet geïnteresseerd is in ‘wat’ het vervoert maar wel in ‘wat’ het opbrengt. Zo was het vervoer van Joden tijdens WOII bijzonder lucratief dus dacht Arthur Pierre ‘Wir schaffen das’. Het lijkt er sterk op dat Bart De Wever ook iets wil schaffen en ook al is het nog niet helemaal duidelijk wat hij precies wil schaffen, de mars richting blijkt bepaald te zijn. De Toon van de blaaskapel is gezet, arrogant, vunzig en vuil. Het zou de toon kunnen zijn van een vooroorlogse leider in spe.

Ook de ondernemers laten zich niet onbetuigd, in een opiniestuk in de krant ‘De Morgen’ gaat Ignace Van Doorselaere flink van bil tegen het linkse kamp. Geef geen kans aan een ontluikend marxisme in de rangen van extreemlinks zo stel hij, links gaat hij verder, verstikt langzaam het individu en de economie. Van een ondernemer die zich toch wel zou moeten beroepen op onderzoeksjournalistiek eerder dan op gewouwel van de rechtse toog in het hoofdkwartier van VOKA zou je allicht wel iets meer mogen verwachten. Maar toegegeven het bekt goed en in ondernemersland krijg je er medailles en handgeklap voor.

De tijd is dus rijp om in 2017 met vereende krachten de bevolking voor te liegen over wie de goede en de slechte zijn. Tot hiertoe heeft PVDA de N-VA nog niet als een hoopje stront omschreven. Dat is dus puntenverlies voor N-VA. Benieuwd wat komen zal!

take down
the paywall
steun ons nu!