Gentse wake voor Aleppo

Gentse wake voor Aleppo

Op dinsdag 20 december kwamen enkele tientallen mensen samen aan het Sint-Pietersstation om hun solidariteit te betuigen met de burgerslachtoffers van Syrië. "Geen selectieve en hypocriete verontwaardiging meer, maar een consequent beleid dat investeert in mensen en duurzame vrede", klinkt het.

dinsdag 20 december 2016 21:09
Spread the love
Aleppo is de afgelopen weken het gezicht geworden van gruwel, onmacht, ontreddering en uitputting waaraan burgerslachtoffers blootstaan. Oost-Aleppo is hervormd tot een massagraf. Pas deze week zijn de eerste groep burgers en gewonden door het Rode Kruis geëvacueerd uit oost-Aleppo. De komende dagen moeten er nog tienduizenden mensen overgebracht worden.

In ruim vijf jaar tijd verloren honderdduizenden burgers in Syrië hun kinderen, ouders, broers, zussen, en vrienden in de meest gruwelijke omstandigheden, ook in andere regio’s zoals in Douma, Damascus en Madaya. Mensen hebben honger, is er gebrek aan elektriciteit, water, medische zorgen of onderwijs. 13 Miljoen burgers sloegen noodgedwongen op de vlucht.

Overal in de wereld klinken de verontwaardigde reacties luider dan ooit.“Stop die waanzin”.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!