Man die leukemie onderdrukt met wietolie strijdt voor duizenden patiënten

Man die leukemie onderdrukt met wietolie strijdt voor duizenden patiënten

donderdag 15 december 2016 14:17
Spread the loveJan Dijkstra pleit voor het recht op thuisteelt bij de Amsterdamse gemeenteraad.

Amsterdam – Jan Dijkstra, 32 jaar, lijdt sinds zijn 23ste aan een agressieve vorm van leukemie welke door de wetenschap als ongeneeslijk wordt beschouwd. Zijn lichaam is resistent geworden aan chemokuren, deze werken dus niet meer bij hem. Hij neemt nu hoge concentraties THC- en CBD olie ter versterking van zijn afweersysteem en zijn strijd tegen leukemie.

De hoeveelheid cannabisolie die hij dagelijks neemt zou onbetaalbaar zijn indien hij zijn planten niet zelf zou kweken. Maar een grote hoeveelheid cannabis kweken houdt het risico in dat de politie op een dag aan de deur kan staan en alles vernietigt. Daarom stapte hij op 8 december naar de Amsterdamse gemeenteraad waar hij zijn betoog mocht houden.

Gratis wietolie

Jan Dijkstra eist niet alleen het recht op zelfbechikking voor zichzelf. Hij richtte samen met een aantal anderen een stichting op die reeds tweeduizend leden telt, stuk voor stuk patiënten die baat hebben bij cannabisolie. Honderden van hen ontvingen al een flesje wietolie, gratis en voor niets.

De stichting is het hypocriete gedoe rond cannabis zo zat dat ze het risico op vervolging voor het kweken van gigantische hoeveelheden cannabis er graag bij neemt. Jan zegt dat hij niks heeft te verliezen, ‘iemand moet zijn nek durven uitsteken’.

Zijn voorstel aan de gemeente Amsterdam is het volgende: ‘Sta thuiskweek voor medicinale cannabis aan patiënten toe. Voor deze groep mensen is het te duur om cannabis te kopen in de hoeveelheden die zij nodig hebben. Deze mensen hebben het vaak al niet breed. Sta toe dat er zich social clubs vestigen in de stad ten behoeve van het kweken van cannabis voor medicinale cannabisproducten en sta níet toe dat justitie zich bemoeit met deze ontwikkelingen.’

De burgemeester had veel begrip voor het verhaal van Jan en beloofde hem zijn zaak en die van de andere patiënten te steunen!

Bronnen:

http://www.mediwietsite.nl/jan-deelt-gratis-wietolie-uit-en-wil-thuisteelt-amsterdam/

Video: Jan pleit voor legale mediwiet bij de gemeenteraad van Amsterdam: 

http://www.mediwietsite.nl/exclusieve-video-jan-pleit-voor-legale-mediwiet-teelt-adam/

 

 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!