Ongeruste Vopak arbeider schrijft open brief

Ongeruste Vopak arbeider schrijft open brief

maandag 21 november 2016 23:43
Spread the love

De betrokken arbeider wenst anoniem te blijven doch de auteur is mij bekend.

Deze open brief heeft betrokkene opgesteld om “zijn hart te kunnen luchten” doch hij wenste hier graag meer ruchtbaarheid aan te geven zodat zijn aanklacht niet voor niets zou zijn.

Nadat auteur met mij contact had genomen, en zijn integriteit kennende, zijn wij overeengekomen dat ik zijn open brief zou publiceren. Als ex ACV  hoofdafgevaardigde van Vopak Eurotank ligt het lot van mijn ex collega’s me nog nauw aan het hart en zal ik waar mogelijk voor hen blijven opkomen.

Hieronder dus integraal zijn open brief. De (*cursief*) weergegeven paragraafjes heb ikzelf als duiding toegevoegd.

Een open brief van een ongeruste arbeider.

In september – oktober 2016 heeft de directie van Vopak België op de 3 terminals, ACS, Eurotank en Linkeroever, tijdens een aantal sessies toelichting komen geven i.v.m. overgang naar paritair comité van de petroleum! Dit voor alle 3 de terminals!!

(*Eerder in 2015 – 2016 wou Vopak koste wat het kost de 3 terminals gezamenlijk onder het paritair comité van de scheikunde onderbrengen wat voor Eurotank een zware inlevering zou zijn aangezien zij reeds ressorteren onder het paritair comité petroleum (117)*)

Vopak heeft alle mensen aangesproken zowel de arbeiders en de bedienden, zoals het hoort te gaan! Er werd een uiteenzetting gedaan over hoe dit zou gaan gebeuren volgens Vopak.

De directie is naar Vopak Nederland gegaan om hun uiteenzetting te verdedigen en heeft daar een goedkeuring gekregen om dit plan uit te voeren!

Vopak wilt nu wel terug praten met de vakbondsafgevaardigden om heel dit verhaal rond te krijgen, maar dan hoor ik wel vertellen, dat al wat daar verteld wordt niet op de rechtbank mag gebruikt worden!?

(*Vopak Eurotank is einde 2015 veroordeeld door de Antwerpse arbeidsrechtbank in 1ste aanleg ivm foutieve toepassing sectoriële functieclassificatie, in vonnis is ook bindend geoordeeld dat Vopak Eurotank ressorteert onder PC 117. Tegen dit vonnis is Vopak Eurotank in beroep gegaan, beroep dat Vopak recentelijk van de rol wou laten halen maar waar vakbonden een njet op gegeven hebben.*)

Er zal hier op de rechtbank al van alles gezegd zijn over deze materie. Maar mij gaat het over het onrecht!!

En wel deze, heel hun uiteenzetting ging alleen over wat er allemaal zal veranderen en dit alles om de concurrentie aan te kunnen gaan met de andere spelers op de huidige markt!

Voor de arbeider verandert er van alles, zoals loonvoorwaarden niet hoger dan categorie 4, om maar één punt er uit te halen, maar dit is voor de bedienden niét van toepassing. Hier geen concurrentie dan meer??

Uit heel hun verhaal was het duidelijk dat de arbeider een doorn in het oog is voor de directie, de arbeider is de schuld van alles, met de rechtszaak, klanten die weggaan, klanten die ontevreden zijn enz.

Heb in heel mijn leven mij nog nooit zo geviseerd gevoeld en zelfs gediscrimineerd, ga nog een stap verder, heb zelfs het gevoel dat de directie de bedienden probeert te manipuleren zodat zij denken dat alles aan de arbeider ligt!! Predikt hier nog wat haat!!

Het is misschien wat drastisch verwoord maar dit wil niet zeggen dat het minder waar is! Dat ik dit in België in 2016 mee mag maken, wat zeg ik, Europa want Vopak Nederland vindt dit een goed plan!!

Heb het gevoel dat Vopak en dit is een multinational, alles zal doen om de aandeelhouder te plezieren. Alle menselijke normen waar België voor staat worden overboord gegooid, maar wel bedachtzaam en goed gepland.

Dat ik deze mentale druk die Vopak op de arbeider legt en de discriminatie die ze doen, want die is er echt wel en dit in 2016, heb mee mogen maken daarvoor moet ik dank u Vopak zeggen!

Nooit maar ook nooit in mijn hele leven hebben ze mij zo behandeld en dit hier in België!!

En dit door een multinational die zich naar de buitenwereld profileert van heel menselijk te zijn maar wat ze die dag vertelden, op een manier waar je even voor moet stil staan, vooraleer je pas echt beseft wat ze echt zeggen en ons opleggen, dat was het echte gezicht van Vopak!

Zo de groep arbeiders, OOK MENSEN, aan te pakken en te behandelen!!

Vandaar deze open brief om de ogen van de MENSEN te openen want deze mentale druk, het schuldgevoel opleggen en de discriminatie is ontoelaatbaar!

Geschreven door een zeer ongeruste arbeider!!

take down
the paywall
steun ons nu!