De Morning After to-do lijst van Michael Moore

De nachtmerrie van Michael Moore is uitgekomen. Hij voorspelde eerder dat Trump ging winnen en zette alles op alles om de mensen te overtuigen toch niet voor hem te stemmen. Hij maakte zelfs de documentaire 'Michael Moore In TrumpLand'. Na de overwinning van Trump riep Moore de Amerikanen woensdag via Facebook op om niet bij de pakken te blijven zitten maar actie te ondernemen. Dit vijfpuntenplan ging viraal met meer dan 180.000 shares.

donderdag 10 november 2016 14:48
Spread the love

1. Neem de democratische partij terug in handen en geef ze aan de mensen. Ze hebben ons jammerlijk in de steek gelaten. 

2. Ontsla alle experts, voorspellers, enquêteurs en andere mediafiguren, die hun eigen narratief niet opzij wilden zetten en weigerden te luisteren of te erkennen wat er echt aan de hand is. Diezelfde bluffers zullen ons nu komen vertellen dat we ‘de tegenstellingen moeten overbruggen” en moeten “samenkomen.” Zij zullen nog meer onzin uitkramen de komende dagen. Luister niet naar hen. 

3. Elke Democratisch lid van het Congres, die niet wakker is geworden deze ochtend en klaar stond om te vechten, om zich te verzetten en op de rem te staan op dezelfde manier waarop de Republikeinen dat elke dag gedurende acht jaar hebben gedaan tegen president Obama, ga uit de weg. Maak plaats voor zij die weten dat deze uitslag aantoont dat we het voortouw moeten nemen om een halt te roepen aan deze waanzin.

4. Iedereen moet ophouden te verkondigen dat ze “verbijsterd” en “geschokt” zijn. Wat je bedoeld is dat je in een bubbel hebt vertoefd en geen aandacht had voor jouw collega-Amerikanen en hun wanhoop. De politieke partijen hebben deze groep jarenlang verwaarloosd, waardoor de woede en de behoefte om wraak te nemen tegen het systeem alleen maar groeide. En dan kwam die tv-ster langs die ze wel leuk vonden en het plan had om beide politiek partijen te vernietigen en hen te vertellen. ”Je bent ontslagen!” De overwinning van Trump is geen verrassing. Hij was nooit een grap geweest. Hem zo behandelen heeft hem alleen maar gesterkt. Hij is zowel een karikatuur als een creatie van de media maar de media zal er nooit voor uitkomen. 

5. Je moet dit aan iedereen die je vandaag ontmoet vertellen: Hillary Clinton won de meeste stemmen. De meerderheid van onze landgenoten verkoos Hillary Clinton boven Donald Trump. Als je deze ochtend wakker bent geworden en dacht ik leef in een fucked-up land, dat is niet waar. De meerderheid van de Amerikanen wilden Hillary en niet Trump. De enige reden waarom hij president is geworden komt door een krankzinnig 18e eeuws idee genaamd Electoral College. Zolang we dat systeem niet veranderen, zullen we presidenten krijgen die we niet verkozen hebben en niet willen.

 U woont in een land waar een meerderheid van de burgers te kennen heeft gegeven dat ze geloven in klimaatverandering, dat ze geloven dat vrouwen evenveel moeten verdienen als mannen, die schuldvrij hoger onderwijs willen, die niet willen dat ons land andere landen binnenvalt, die een verhoging willen van het minimumloon en een voor iedereen toegankelijke gezondheidszorg. Dat is niet veranderd met Trump. We leven in een land waar de meerderheid het eens is met een “progressief” beleid . We missen alleen progressief leiderschap om dat vorm te geven. (zie: # 1 hierboven). Laten we deze punten behandelen tegen deze middag. 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!