Een gat van 4,6 miljard en de 10% rijksten betalen al 50% van de belasting!

Een gat van 4,6 miljard en de 10% rijksten betalen al 50% van de belasting!

vrijdag 30 september 2016 09:43
Spread the love

Onder de titel ‘geen taboes’ heeft Premier Michel in een schriftje 101 voorstellen geformuleerd om het gat in de begroting van tot nader order 4,6 miljard te dichten. Hierbij een overzicht van hoe politici en ondermersorgansiaties dit willen oplossen.

N-VA richt peilen op vakbond kopt de krant ‘De Morgen’.

Uiteraard op de dag van de betoging dient de partij dit voorstel in als begrotingsvoorstel. N-VA wil het fiscaal inbrengen van vakbondslidgeld afschaffen.
Leuk voorstel lijkt mij. Samen met het niet meer fiscaal aftrekbaar maken van het lidgeld van werkgeversorgansiaties zoals UNIZO en VBO moet dat een aardige duit opbrengen.

Premier Michel over gat in begroting: “We hebben geen andere keuze dan saneren” kopt dezelfde krant.

Ook dit is een leuk voorstel. Laat ons met z’n allen opnieuw als volwassen mensen met mekaar omgaan en de confederale gedachte terugdraaien. Ik heb de berekening nog niet gemaakt maar naar alle waarschijnlijkheid volstaat de kost voor al deze overbodige regeringen en instellingen ruimschoots om het gat te dichten.

“Premier, waar is het geld van de mensen naartoe?” vraagt Meryrame Kitir zich eveneens af in deze krant.

Goeie vraag. Laats ons ervoor zorgen dat iedere onderneming, iedere burger een correcte fisale heffing betaald aan de overheid, genoeg om van dit land een schitterend, gelukkig en welvarend land te maken.

10% van de rijksten betalen 50% van de belastingen zegt Pieter Timmermans (VBO) op Radio1.

Wat is rechtvaardig en wat is onrechtvaardig? Pieter Timmermans stelt alleen maar vast, zo verklaard hij, dat de 10% rijksten 50% van de belasting betalen en dat de 1000 grootste ondernemingen in België een derde van de vennootschapsbelasting betalen.
In zijn haast vergeet hij te vermelden op welk bedrag zij die vennootschapsbelasting betalen en hoeveel het totaal van de V.B. zou bedragen mochten zij op de reële winst belast worden. Wat betreft de 10% rijksten die 50% van de belasting betalen moet ik het antwoord schuldig blijven. Ik weet nl. niet hoeveel van hun winst en vermogen onbelast zit weggeborgen en wat er dan overblijft om aan 50% te belasten.
Volgens de cijfers die via diverse leaks stilaan de kust bereiken is dat niet min. En daar zit nu precies het probleem. Mensen als Pieter Timmermans blijven in het belang van de hebzucht mist verspreiden en halve waarheden gebruiken om de publieke opinie op het verkeerde been te zetten.
Alhoewel zij zich opstellen als de Atlassen van de wereld die aan de samenleving werk verschaffen en begaan zouden zijn met diezelfde samenleving liegen zij ons dagelijks voor en bereiden zij stap voor stap de droom van totale economische willekeur voor waarin nog slechts een kleine groep de macht heeft en de rest onderworpen blijft aan hun willekeur.
Het wordt tijd dat wij hen duidelijk maken dat dieven en oplichters thuishoren in andere paradijzen die luisteren naar minder exotische namen als Vorst en St. Gilles. Tijd om de wetgeving aan te passen zodat deze mensen niet meer langst start moeten gaan maar regelrecht naar de gevangenis.Ook de zakkendragers!

Game over.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!