Het sociaal verzet groeit elke dag

Het sociaal verzet groeit elke dag

Nu donderdag is het zover, we maken een vooral rood-groen gekleurde wandeling door de stand. Langs de wegboord opgeluisterd door Hart boven Hard. Niet zomaar een wandeling maar een protestmarche van vakbondsmilitanten en geëngageerde leden om duidelijk te maken dat we in staat zijn om tegen het regeringsbeleid te mobiliseren. We zullen met heel veel zijn, afhankelijk van wie de telmachine hanteert zullen we kunnen spreken van 60 tot 100 000, tienduizenden dus,dat staat vast.

maandag 26 september 2016 10:46
Spread the loveROOD/GROEN VERZET

Wanneer de eerste minister begin oktober zal aankondigen dat hij 4.2 miljard gevonden heeft dan pas zullen de poppen aan dansen gaan. Een eenvoudige berekening leert me immers dat dit betekent dat er 1000 € per gezin zal gehaald worden.

Ik zeg per gezin want het staat in de sterren geschreven dat de gezinnen boven hun stand leven en dus moeten bijdragen. De vermogenden , die paar % rijken, moeten geen inspanning leveren, zij creëren immers  jobs jobs jobs….(sic). Wij en de werknemers van Caterpillar , AXA, enz weten wel beter…  Het zal heus niet moeilijk zijn om ergens naar het jaareinde toe de grootste staking in de vaderlandse geschiedenis te organiseren.

Wanneer nationalistische kiezers naar hun portemonnee kijken zullen ook zij vaststellen dat ze destijds niet de juiste stem uitgebracht hebben , ik neem hen niks kwalijk, iedereen moet ook in het stemhokje een tweede kans krijgen.

Groene vakbondsmensen die nog altijd een blind geloof hebben in de meerwaarde van de structurele band tussen de christendemocratie en het christelijk sociale middenveld zullen tot inkeer komen en anders gaan denken. Ook hen neem ik niks kwalijk ,het vertrouwen in personen en organisaties kan geschokt worden.

De betoging met een nooit gezien staking als orgelpunt zal de regering in gevaar brengen. 2/3 e van de CDENV-kiezers is werkvolk, dat weet ik zeker, als deze partij haar kiezers wil houden is er maar 1 oplossing,…

Bij volgende verkiezingen zullen er dan een beperkt aantal winnaars zijn : GROEN, SP-A, PVDA en misschien zelfs de CD&V als die laatsten tijdig tot inkeer komen.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!