België scoort nog steeds barslecht op vlak van vergroening van de economie (foto: dagelijkse verkeerschaos in Brussel - cleanairbxl.be)

Zweden meest groene economie, België slechtste van EU

Zweden prijkt opnieuw bovenaan de lijst van meest groene economieën op de Global Green Economy Index (GGEI) van DualCitizen. Deze organisatie publiceert sinds 2010 een ranglijst gebaseerd op de prestaties van tachtig landen. België is een van de slechts presterende landen van de EU.

donderdag 22 september 2016 10:44
Spread the love

Zweden wordt in de ranglijst van de organisatie Dual Citizen gevolgd door de andere Scandinavische landen, Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk. Sommige ontwikkelingslanden in Afrika en Latijns-Amerika, zoals Ethiopië (op de 14de plaats), Zambia (8), Brazilië (10) en Costa Rica (11), presteren ook goed.

Deze derdewereldlanden presteren echter slechts ‘goed’ omdat ze nauwelijks geïndustrialiseerd zijn en het overgrote deel van de bevolking geen wagen heeft of andere vormen van vervuilend comfort en van weinig vervuilende overlevingslandbouw leeft. Nederland volgt pas op de 17de plaats en België is slechts 37ste.

Als het gaat om de luchtkwaliteit, waarvoor gebruikt is gemaakt van al eerder gepubliceerde cijfers van de Environmental Performance Index (EPI) van de Universiteit van Yale, bungelt België echter onderaan de lijst van Europese landen.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!