Clinton vergeet verkiezingsthema klimaatverandering

Sinds Hillary Clinton de steun van haar progressieve uitdager Bernie Sanders op zak heeft, is het woord "klimaatverandering" uit het merendeel van haar toespraken verdwenen.

woensdag 21 september 2016 19:56
Spread the love

Uit de analyse van haar toespraken door de Amerikaanse nieuwssite Climate Home blijkt dat Clinton het wel nog regelmatig over de VS als “clean energy superpower” heeft, maar dat ze de laatste maanden steeds minder de woorden “climate change” in de mond neemt.

Tijdens haar campagne tegen Bernie Sanders in de voorverkiezingen noemde Clinton de klimaatverandering wel nog expliciet in 18 van haar 42 toespraken. Ook toen Sanders op 12 juli publiek zijn steun uitsprak voor Clinton tijdens een bijeenkomst in New Hampshire, deed ze dat. “Zoals Bernie ons zo krachtig herinnert, zijn we het verplicht aan de toekomstige generaties om samen te werken om de klimaatverandering te bestrijden”, zei ze toen.

In de 38 toespraken die ze sindsdien gaf, vernoemde Clinton de klimaatverandering nog slechts 8 keer. De kans dat de klimaatverandering tot een sleutelthema uitgroeit tijdens deze verkiezingen, lijkt daarmee te slinken.

Clinton richt haar pijlen nu voluit op haar Republikeinse tegenstander Donald Trump. Om de verkiezingen te winnen, meent ze de onbesliste kiezer over te moeten halen en niet langer de eigen, progressieve achterban.

Dat blijkt ook uit de geografische spreiding van haar toespraken waarin ze klimaatverandering vermeldde: Clinton noemde de klimaatverandering enkel in de meest oostelijke staten en in Californië, maar zweeg erover in de meer centrale staten als Iowa, Colorado en Kentucky.

Bron: Hillary Clinton ‘dropped climate change from speeches after Bernie Sanders endorsement’

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!