Schokkende beelden uit Frankrijk

Schokkende beelden uit Frankrijk

dinsdag 20 september 2016 00:13
Spread the love

De Franse dierenrechtenorganisatie One Voice heeft beelden naar buiten gebracht naar aanleiding van een onderzoek van hun. De beelden zijn geschoten in zes verschillende locaties in Frankrijk in de eerste helft van 2016.

Ze tonen hoe hardhandig de haren van konijnen worden uitgetrokken. Het is duidelijk te zien hoe de dieren enorme pijnen moeten doorstaan terwijl hun pels wordt afgetrokken over hun hele lichaam.Zo werd bij een werknemer volgende uitspraak vastgelegd: “Soms was ik twee uur bezig met een konijn dat overal gescheurd was. Soms zeg je dan tegen jezelf: Deze, hij beter af zou zijn als we hem het hoofd insloegen”. Verder is te zien hoe de konijnen in erg kleine konijnen hun leven moeten doorbrengen. 

De organisatie heeft een klacht ingediend bij de fokker van de konijnen voor dierenmishandeling. Hij zou zo’n 600 konijnen in bezit hebben. Daarnaast hopen ze dat de mensen stoppen met kleding te kopen waar angorawol in verwerkt is.

De beelden zijn hier te zien.

Ook in België is deze angorawol gewoon te koop. De beelden tonen aan dat hier praktijken aan zijn verbonden die in strijd zijn met wat de meeste mensen als ethisch of correct zouden beschouwen. Zeker nu het debat over dierenwelzijn terug is aangewakkerd vanwege het offerfeest mogen we dit onderzoek niet zonder aandacht voorbij laten gaan. Dit is een van de vele voorbeelden van onnodig lijden van dieren aangepakt kan worden.

Meer info op: http://stop-angora.fr/en

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!