Bomexplosie in New York, 29 gewonden

Bomexplosie in New York, 29 gewonden

zondag 18 september 2016 16:29
Spread the loveOp de kaartTwitter

CHELSEA, Manhattan —Bomexplosie in New York. Er zijn 29 gewonden gevallen bij een bomexplosie in een van de deelsteden van New York. Het wordt beschreven, onder andere door Burgemeester Bill de Blasio, als een opzettelijke explosie in het hart van Chelsea op een drukke zaterdag avond.

Het is een deel van New York waar veel mensen wonen en kleinere bedrijven gevestigd zijn, zoals café’s en restaurants. Maar de Burgemeester van New York heeft ook geprobeert de gemoederen te sussen en deelde mee dat er geen bekende verbindingen waren met terrorisme.

Ook een eerdere explosie, waarbij geen gewonden of doden vielen, in een park in New Jersey, lijkt niet een daad van terroristen te zijn geweest. Maar de twee explosies worden nog onderzocht door de brandweer en de verantwoordelijke federale agentschappen.

Er is mogelijk sprake van een tweede bom, die er uit moet hebben gezien als een snelkookpan met een mobieltje er aan vast. Die werd een paar straten verderop, in de 27e Straat, tussen de 6de en de 7de Avenue gevonden. Maar de mogelijke bom is veilig verwijdert door de Het Bom Squadron van de politie van New York.
De brandweer van New York, FDNY onderzoekt gebouwen naar mogelijk structurele schade en er wordt ook onderzocht of er sprake is van radioactieve vervuiling.
Bewoner werden door de politie buiten hun woningen gehouden en mochten pas laat op de avond weer terugkeren.

De Commisaris van Politie, James O’Neill, heeft een spannende eerste werkdag achter de rug, nadat zijn voorganger Bill Bratton ontslag genomen heeft. De Commisaris vertelde tijdens een persconferentie zaterdag dat de politie een video opname heeft van de explosie en op zoek is naar meer video materiaal. Details van het onderzoek zijn niet bekend gemaakt.

De explosie vond plaats om ongeveer 8:30 in de avond voor een gebouw aan de 23e Straat ter hoogte van de 6e en 7e Avenue.

Bronnen: Google Maps, Twitter.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!