Kiesthema’s worden nu geplaatst

Kiesthema’s worden nu geplaatst

vrijdag 16 september 2016 17:54
Spread the love
Via de media is er veel te doen over de U – bocht van DEWEVER. Hij laat ons, Belgen uit het noorden van het land, in feite geen keuze. Wanneer de kiezer de voortzetting van dit ultra rechtse kabinet mogelijk maakt dan krijgen we een voortzetting van het huidige schrikbewind op het federale niveau. Wanneer de kaarten zo liggen dat ook de PS opnieuw aan boord zou moeten genomen worden, kiest de kiezer in feite voor de splitsing van het land zodat in Vlaanderen kan verder gewerkt worden aan het neoliberale en nationalistische programma.

Het middenveld met name de ecologisten en syndicalisten kregen van de grote leider een waarschuwing die kan tellen. Via de sociale fora en andere publicaties moeten de vakbonden en andere socioculturele organisaties er voor zorgen dat het sociale waartoe ik ook het  ecologische reken niet uit de belangstelling geraakt.

Zonder onze alertheid en strijdvaardigheid riskeren we een stembusslag die gaat over de legeraanwezigheid in ons straatbeeld, de noodtoestand, de burkini’s en andere onzin.

Christendemocraten en socialisten pogen daar iets aan te doen, maar ze laten zich meeslepen door de agendasetting van de nationalisten. Ze zouden beter sterker uit de hoek komen met sociale thema’s, daar kunnen zij een leidende rol spelen want dat is historisch hun corebusiness. De NV-A is dan verplicht om in de agenda van oranje en rood te stappen, een kader waar ze als zelfverklaarde volkspartij zullen in versmachten.

Voorlopig zijn het enkel de kleinere sociale partijen die consequent hun eigen agenda naar voor schuiven.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!