Deze mais is door de droogte volledig afgestorven, de oogst is herleid tot nihil voor deze landbouwer in Malawi (blog.goodneighbors.org)

Afrikaanse landen solidair ondanks eigen barre omstandigheden

Omwille van de aanhoudende droogte produceren de waterkrachtcentrales van Malawi nauwelijks nog stroom. De regering van Malawi krijgt tijdelijk hulp van buurlanden Mozambique en Zambia. Die hebben zich bereid verklaard de grensgebieden in hun buurland van stroom te voorzien.

vrijdag 16 september 2016 11:36
Spread the love

Malawi is voor zijn stroomproductie in belangrijke mate afhankelijk van waterkracht, maar door de aanhoudende droogte leveren de waterkrachtcentrales veel minder stroom. Het land krijgt daardoor voortdurend te kampen met volledige blackouts van het elektriciteitsnet.

Volgens nationaal netwerkbeheerder Escom is er beterschap in zicht nu buurlanden Zambia en Mozambique te hulp schieten. Onderhandelingen over een akkoord met de buurlanden zouden in een laatste fase zitten, enkel de juridische details moeten nog uitgewerkt worden in de volgende weken.

Zolang het waterpeil van het gelijknamige Malawimeer en de rivier Shire dermate laag staat, houden de problemen voor elektriciteitsproductie ondertussen aan. Op 12 september 2016 waarschuwde Escom in de Malawische kranten voor “enorme moeilijkheden in de maanden september tot december”, omdat ondertussen het waterpeil verder blijft zakken

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!