Onderschrift

Radio interview over rechten voor cannabisconsumenten

dinsdag 30 augustus 2016 12:30
Spread the love

Cannabis Social Clubs ‘Trekt Uw Plant’ en ‘Mambo Social Club’ roepen alle cannabisconsumenten op om uit de kast te komen. Deze Antwerpse en Hasseltse cannabisverenigingen willen het hoognodige wettelijk reguleren van cannabis in België bespoedigen. Voor zulk een regulering schreven de vzw’s een blauwdruk, die zij twee maanden geleden naar alle politieke partijen verstuurden en via website en pers met de medeburgers deelden.

Rechten voor cannabisconsumenten is hetgeen waar Michel Degens (voorzitter Mambo) en Dr. Stefan Van der Mussele (Trekt Uw Plant) voor pleiten. Zij waren zondagavond 10 juli te gast in ‘Voorwaarts!?’, een radioprogramma op Radio Centraal (Antwerpen 106.7FM), gepresenteerd door Iez Thiry. Het werd een uitgebreid en taboedoorbrekend interview met actuele perspectieven voor het cannabisdebat van vandaag.

Het eerste deel van het radio-interview (23’23”) gaat over: het internationale Cannabis Social Club-concept, de Belgische cannabisrichtlijn en -wetgeving, rechten opeisen via volksvertegenwoordigers, burgerzin en goed burgerschap door uit de (kweek)kast te komen, juridische historiek beide clubs, de blauwdruk voor regulering, de war-on-drugs en de medicinale cannabisconsument.

Het tweede deel van het radio-interview (22’39”) gaat over: ongelijkheid lobbymiddelen, thuisteelt, farmaceutische industrie, legaliseren, cannabissoorten, consumptiemethoden, THC/CBD, lichaamseigen cannabinoïdesysteem, kanker, Cannabis Social Clubs als universitair onderzoeksveld, cannabisonderzoek, workshops en verkiezingsdebat, verslavingsrisico en verenigingsleven en het illegaal product in zijn internationale context.

Eender welke politieke strekking zou achter een cannabisregulering moeten staan. Geef de bevolking toegang tot een genotsmiddel dat minder schadelijk is dan de maatschappelijk aanvaarde en wettelijk gereguleerde drugs, zoals alcohol en tabak. Cannabisverenigingen pleiten daarom minstens voor een spoedige, niet-commerciële regulering van thuisteelt en een bescherming voor Cannabis Social Clubs en de medicinale cannabisconsument.

Cannabis kan sommige mensen soms helpen genieten en draagt zo bij aan een gelukkigere samenleving. Cannabis helpt patiënten tegen pijn en zorgt zo voor meer welzijn.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!