De Wever, ‘n echte bedreiging voor de rechtstaat

De Wever, ‘n echte bedreiging voor de rechtstaat

dinsdag 9 augustus 2016 07:48
Spread the love

Als grootvader van drie Amazigh/’Berber’ kleinkinderen heb ik, samen met 7 Marokkaanse Amazigh aan advocaat Lahlali gevraagd klacht in te dienen tegen de ‘racistische’ en stigmatiserende uitspraken van De Wever over de ‘voorbestemdheid’ van Marokkanen en ‘Berbers’ voor criminaliteit, zie artikel in De Morgen van 08/08/2016: http://www.demorgen.be/binnenland/racismeklacht-tegen-de-wever-geseponeerd-ik-hoop-dat-lahlali-nu-stopt-met-nutteloze-klachten-b1a2cad3/QBw0Q/

Van het parket van Antwerpen hebben wij geen nieuws gehad, ook al heb ik enkele maanden geleden m’n advocaat doorover informatie gevraagd. Ook De Wever was blijkbaar niet op de hoogte van de seponering.

Dat De Wever nu m’n advocaat schoffeert, en met hem de CD&V en elkeen die rechtmatig voor z’n belang opkomt is wat mij betreft voorwerp van een nieuwe klacht, hetgeen ik verder zal onderzoeken, omdat ik ook schade lijdt door deze verklaringen.

Belangrijk is ook dat het VN-mensenrechtencommissariaat in Genève zich over de uitspraken van Bart De Wever buigt en dat dat onderzoek nog lopende is.

Dat ‘vaststellingen’ geen grond zijn om over racisme te spreken omdat er geen ‘aanzetten tot’ gebeurt zoals het Antwerpse parket oordeelt is zonder grond omdat de discussie juist gaat over de ‘feitelijkheid’ van deze vaststellingen. Stellen dat het zo is dat Marokkanen en meer speciaal ‘Berbers’ meer geneigd zijn tot criminaliteit en wat er uit voortkomt, ondermeer salafisme en Syriëstrijd is wel een aanzetten tot racisme omdat het een gehele bevolkingsgroep, inzonder m’n kleinkinderen, stigmatiseert.

De ‘wetenschap’ en de vaststelling van ‘feitelijkheden’ heeft ook haar rechten. Dit hebben wij ondermeer ook zo in het dossier van advocaat Lahlali geargumenteerd.

Zien wat in het dossier staat dat m’n advocaat met zorg zal nakijken.

Zie ook facebook: https://www.facebook.com/jan.hertogen.3/posts/1794972190739638

Sofia, 08.08

take down
the paywall
steun ons nu!