Laat chalets en stacaravans toe als hoofdverblijfplaats voor mensen met laag inkomen

Omdat mensen met een laag inkomen deze dagen moeilijk een betaalbare woning vinden en omdat men soms vier tot vijf jaar moet wachten op een toewijzing van een sociale woning vragen wij aan de minister om een specifieke lage kost woonvormen toe te laten op bouwgrond, zoals chalets of stacaravans, voor permanent verblijf.

dinsdag 19 juli 2016 14:52
Spread the love

Bouwgrond is duur en bouwen vraagt vaak een levenslange afbetaling. Mensen met een laag inkomen zijn daar doorgaans niet toe in staat, waardoor ze afhankelijk zijn van een voor hen dure huurmarkt.

Een goedkope chalet op bouwgrond mogen zetten of op een speciaal daarvoor door de overheid voorzien terrein, die aan de stedenbouwkundige voorschriften voldoet, en waar je mag gedomicilieerd zijn en dus permanent mag verblijven, zou voor heel wat van deze mensen die anders in de dakloosheid dreigen te komen of er reeds in zitten soelaas bieden.

Wij vragen dus concreet aan de minister om een goedkope woonvorm in het leven te roepen waarvoor de kost vergelijkbaar is met de kost voor een weekendhuisje, chalet of stacaravan, die voldoet aan de wooncriteria voor wonen in bewoonbaar gebied op daarvoor voorziene betaalbare grond waar men permanent kan verblijven.

Dit om voor hun grondrecht op huisvesting niet  afhankelijk te zijn van een dure woonmarkt en om een oplossing te bieden aan de wachtlijsten voor een sociale woning en aan dakloosheid.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!