Rock Zottegem 2016

Geen moddertaferelen, maar droog en zonnig weer voor deze 23ste editie van Rock Zottegem.

dinsdag 12 juli 2016 02:35
Spread the love

Met ruim 20.000 bezoekers dit jaar doet Rock Zottegem toch wat minder dan vorig jaar. Placebo was natuurlijke wel een zeer grote publiekstrekker toen en TW Classic viel niet op dezelfde dag zoals nu.

Het was ook al een jaren een traditie dat er deels zwaardere muziek, genre metal en punk geprogrammeerd werd en dit jaar was dit beduidend minder. Vermoedelijk zitten de extra controles met metaaldetectors hier voor iets tussen. Metalfans slachtoffer van terreurdreiging? De organisatie deelde in ieder geval mee dit jaar geen pinnenbanden toe te laten .. Deze bands brachten ook wel een eigen publiek richting Zottegem. Fans die de volle dagprijs betaalden voor één of een paar optredens en dan weer weg waren.

De line-up van dit jaar viel vooral bij veertigers sterk in de smaak, met oa vrijdag 8 juli de combinatie K’s Choice, Skunk Anansie en Elvis Costello. Deze laatste was niet direct een energieke afsluiter van de eerste dag, maar dat nam niet weg dat het publiek intens genoot.

Zangeres Skin van Skunk Anansie kwam onverwachts mee ‘I’m not an addict’ zingen met K’s Choice, terwijl Sarah Bettens op haar beurt bij Skunk Anansie hun hit ‘Weak’ kracht kwam bijzetten.

Zaterdag 9 juli bracht Gogol Bordello  gypsy punk zoals je het mag verwachten: met een knotsgek spektakel dat de tent in beweging bracht. Channel Zero speelde unplugged met piano en strijkers erbij een sterke set. Grace Jones sloot op een funky manier  om halfdrie ‘s nachts na de zoveelste outfit-wissel deze editie af.

Meer foto’s op https://www.flickr.com/gp/geert_lenssens/96a3Y4

 

take down
the paywall
steun ons nu!