Petitie: red Croxhapox!

Petitie: red Croxhapox!

De niet-commerciële werkplaats voor beeldende kunstenaars Croxhapox in Gent is een monument. Toch werd deze unieke experimentele plek in de recente subsidieronde, ondanks positief advies, plots droog gezet. Een regelrechte schande. Vindt u ook dat zo'n plek niet zomaar mag verdwijnen? Teken en deel dan deze petitie.

donderdag 7 juli 2016 13:05
Spread the love@Leen Dewilde

De vrijplaats Croxhapox in Gent: al vele jaren kon je er op ontdekking naar bekende en minder bekende kunstenaars, dikwijls debutanten (bijv. Michaël Borremans, Hannelore Van Dijck, Jan de Cock, Sarah Westphall…).

Je zag er ook apart werk dat elders amper aan bod komt, bijvoorbeeld van kunstenaars uit Irak en Iran. Deze werkplaats nam tevens heel wat verbindende initiatieven, zoals de Gent Matinees, die erg waardevol waren voor de kunstwereld.

Ondanks het positieve advies (voldoende/goed, een beloofde budgetverhoging van 86 procent!), dreigt zo’n plek vandaag te verdwijnen. En dat terwijl havenbaas Huts in Gent het mooie weer mag komen maken. Vlaanderen, state of the arts?

We roepen het gewest, de stad en instellingen als SMAK en VOORUIT op hun verantwoordelijkheid te nemen zodat deze (onafhankelijke) plek als rolmodel voor experimentele ruimte kan blijven bestaan.

Hierbij een lijst van de vele kunstenaars die dankzij Croxhapox een weg vonden naar een nieuwsgierig publiek. Lees en besef wat we nu verliezen.

Deelt u deze bezorgdheid? teken en deel dan ajb deze petitie.

take down
the paywall
steun ons nu!