Armoede in Berlijn

Armoede in Berlijn

donderdag 7 juli 2016 11:45
Spread the loveEen “Billboard”die je bijna in elke supermarkt in Berlijn vindt.

Een Billboard: Runden Sie auf, Jedes 3e Kind in Berlin lebt unterhalb der Armutsgrenze (geef en rond af, elk 3e kind in Berlijn leeft onder de armoedegrens) Hangt in bijna elke supermarkt in Berlijn!

Afgelopen dagen was ik voor een (werk) bezoek in Berlijn, Duitsland, het was 4 jaar geleden, dat ik het voor het laatst een bezoek gebracht had aan de stad. Eens een mooie stad met prachtige gebouwen en schoon.

Echter,  de is stad nu bij sterven op na dood en op veel plekken heeft de verpaupering hard toegeslagen. U-bahn stations niet onderhouden, vies en een likje verf zou nodig zijn. Armoede zie je om je heen, overal, Duitsers zijn laag vertegenwoordigd in de stad, des te meer vluchtelingen uit allerlei landen: Syriërs, Afghanen, Pakistanen en veel uit Afrika.

Zelfs bij het beroemde “Brandeburgertor”, liggen vluchtelingen ( veel Afrikanen), oogluikend toegestaan door de politie, die alom vertegenwoordigd was i.v.m., de die avond te spelen voetbal wedstrijd tussen Duitsland en Italië, waar we nu weten Duitsland gewonnen heeft! Het was erg druk bij de prullenbakken, waar veel vluchtelingen de restjes verpakkingen en eten van de toeristen eruit haalden! Schande zou je denken toch, in zo’n rijk als Duitsland? Waar “Frau”Merkel iedereen uitgenodigd heeft, om uit de prullenbakken te eten? Om Duitse kinderen onder de armoedegrens te laten leven? Schijnbaar!

Ik heb met een aantal Duitsers kunnen spreken en het rommelt in Duitsland, ook veel intellectuelen spreken schande van de toestand in hun land. Merkel heeft vluchtelingen toegelaten, met de gedachte om goedkope arbeidskrachten aan te werven onder het mom van oorlog ,inderdaad dat zie je terug bij McDonald etc, daar werken bijna alleen deze arbeidskrachten, ook het idee om hoog opgeleide Syriërs te laten komen,want er is zogenaamde vergrijzing, die Syriërs worden heel goedkoop ingezet. Alleen krijg je problemen met de eigen bevolking, daar deze lang gestudeerd hebben en ervoor moesten betalen, dezelfde situatie krijg je in Nederland, vertelde mij een aantal Duitsers. Deze mensen waren GEEN rechtsradicalen en GEEN Pegida aanhangers, maar gewoon bezorgde Duitsers, bezorgd om hun land en toekomst!

Dit is de toestand in Europa, ik denk dat de situatie in Frankrijk en België nog dramatischer is. Wij “gewone”mensen worden onder enorme druk gezet, financieel en cultureel. Er moet weer een “sociaal” Europa ontstaan in een nieuwe versie! Voor iedereen en echte vluchtelingen moeten altijd welkom zijn,om daarna hun land weer op te bouwen!

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!