Mensen die lijden aan kanker hebben hogere levenskwaliteit dankzij cannabis

Mensen die lijden aan kanker hebben hogere levenskwaliteit dankzij cannabis

vrijdag 24 juni 2016 13:28
Spread the love
Het is algemeen geweten dat mensen die te maken hebben met kanker gebaat zijn met cannabis om de bijwerkingen van chemotherapie te verlichten. Het wekt o.a. de eetlust op, vermindert misselijkheid en neemt de pijn weg.

 Dokters en verplegend personeel weten dit maar al te goed. Waarom staan die mensen niet eens op de barricade om het op te nemen voor hun patiënten? En waarom blijft ook de politiek hardnekkig beweren dat cannabis een drugs is waar we als maatschappij niet gebaat bij zijn?

Waarom, waarom, waarom? Politici denken alleen aan zichzelf en niet aan noodlijdende mensen. Medici denken dan wel weer aan de anderen maar ze hebben geen ballen aan hun lijf. En zo geraken we nergens.

Het recht op het kweken van één of meerdere wietplanten zou allang moeten verankerd zijn in onze wetgeving. Met één plant kunnen zieke mensen zichzelf voor maanden voorzien van hun eigen gekweekte medicijn.

Kanker is dé ziekte van deze tijd. Heel veel mensen overleven de strijd, maar een groot deel haalt het niet. We kunnen de kansen van die mensen vergroten door hun toe te laten wietolie in te nemen, gemaakt van biologisch gekweekte cannabis. Ook het verdampen van cannabis is bijzonder heilzaam en neemt depressieve klachten weg die eigen zijn aan de ziekte. Niemand kan dit ontkennen.

We moeten ons als volk verenigen, opstaan voor onze rechten, want kanker kan iedereen treffen: jouw zoon of dochter, moeder of vader, grootouder, één van je vrienden,…

Door cannabis in te nemen of te verdampen verhoogt de levenskwaliteit van die mensen. Er is NU politieke moed nodig en moed vanuit de medische wereld. Help elkaar! Ook chronische pijnpatiënten zijn enorm gebaat met cannabis als medicijn. Wat houdt ons tegen om deze mensen een beter gevoel te geven?

take down
the paywall
steun ons nu!