Vluchtelingenwerk Vlaanderen waarschuwt voor nieuwe vluchtelingencrisis

Vluchtelingenwerk Vlaanderen noemt de beslissing van de regering om opvangplaatsen voor asielzoekers te sluiten onverstandig, en waarschuwt voor een nieuwe vluchtelingencrisis.

vrijdag 3 juni 2016 15:45
Spread the love

Volgens Vluchtelingenwerk Vlaanderen is de beslissing van de regering om opvangplaatsen voor asielzoekers te sluiten er een die “getuigt van onvoorzichtigheid en een gebrek aan visie”.

Daarbij waarschuwt de organisatie voor een herhaling van het scenario van vorig jaar. Ook toen was het aantal asielaanvragen significant gedaald sinds begin 2015, maar werden we in de zomer verrast door een nieuwe, massale instroom van asielzoekers.

Vluchtelingenwerk Vlaanderen raadt de regering dus aan om het zekere voor het onzekere te nemen: “Voldoende opvangplaatsen zijn essentieel om te vermijden dat we opnieuw in een opvangcrisis belanden zoals die van afgelopen zomer”, luidt het bij de organisatie.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!