“Frustratie cipiers over slechte werkomstandigheden zit zeer diep”

“Frustratie cipiers over slechte werkomstandigheden zit zeer diep”

Bij de betoging van cipiers in Brussel op 17 mei vallen een aantal betogers binnen op het kabinet van minister van justitie Koen Geens (CD&V). “Dat keuren we uiteraard niet goed, maar het toont aan hoe diep de frustratie zit na 22 dagen vruchteloos overleg met de minister. De besparingspolitiek van de voorbije twee jaar is sociaal onhoudbaar.”

dinsdag 17 mei 2016 12:44
Spread the love

Laurence Clamar, syndicaal vertegenwoordiger van de sector van de gevangenissen bij het CSC, de Franstalige vleugel van het ACV, betreurt de incidenten bij het kabinet van de minister van justitie tijdens de betoging van de cipiers in Brussel deze ochtend. Zij wijst er echter op dat aan deze actiedag een lange periode van overleg is voorafgegaan. Die heeft zo goed als niets opgeleverd. De minister blijft tot nu toe doof voor de sociaal onaanvaardbare wantoestanden in de gevangenissen.

“Sinds 2014 worden er geen collega’s meer vervangen die op pensioen vertrekken of ander werk vinden. Hetzelfde werk moet door steeds minder mensen worden gedaan. Wij kunnen onze mensen geen werk in veilige omstandigheden meer garanderen.”

“Onze mensen zijn niet langer bereid om voor hetzelfde loon veel harder te werken dan sociaal aanvaardbaar is. Het is de voorbije twee jaar alleen maar erger geworden. Ze moeten altijd maar meer werken met minder collega’s. Dat is niet langer houdbaar.”

“We keuren uiteraard niet goed dat enkelen de sociale actie van vandaag in een slecht daglicht plaatsen door het kabinet van de minister binnen te gaan. Het wijst er echter wel op dat de frustratie na 22 dagen vruchteloos overleg zeer diep zit. De piketten aan de gevangenissen gaan gewoon door. Deze namiddag is er opnieuw overleg met de minister gepland, maar we betwijfelen of dat daar een doorbraak komt.”

Aan de betoging van de cipiers namen ook een aantal collega’s van de andere openbare diensten deel.

 

take down
the paywall
steun ons nu!