De NVA en TTIP.

De NVA en TTIP.

woensdag 11 mei 2016 10:53
Spread the love

De Belgische regering krijgt nog maar eens het slechts mogelijke rapport van Europa. Zowel op het vlak van groei, begrotingsevenwicht of overheidsinvesteringen doet België het slechter dan ooit tevoren. Op het vlak van de daling van de reële lonen zijn we zelfs de slechtste van de Europese klas. Geen enkel land, inclusief Griekenland, gaat er meer op achteruit dan België. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de miljardenfacturen die deze ultrarechtse regering dagelijks presenteert aan de werknemers en dit gecombineerd met een nooit geziene belastingstijging. Denk maar aan de Turtel- of Tommeltax.

Daarnaast is er nog het schandaal rond de incompetentie van de Ministers Geens en Jambon om de bevolking te beschermen tegen aanslagen. Dit schandaal wordt nu vakkundig in de doofpot gestopt door de net opgerichte parlementaire doofpotcommissie. Wedden dat geen enkele Minister ook maar de minste fout zal hebben gemaakt? De slachtoffers worden zo voor een tweede keer vermoord maar nu door de regering.

Genoeg dus voor Bart de Wever om de aandacht van de regeringsproblemen af te leiden door opnieuw een externe vijand te zoeken en zowaar die is vlug gevonden: de aloude PS! Wie had gedacht dat de vijandenpot van De Wever leeg was komt bedrogen uit. Na de werklozen, zieken, gehandicapten, schoolverlaters, bruggepensioneerden, deeltijds werkenden, moslims, anderstaligen, anderskleuringen, migranten, leefloners, gepensioneerden, werknemers en kleine zelfstandigen is nu opnieuw de PS de grote vijand. Jawel, zelfs na de 6de staatshervorming, is het weer de PS. Buiten VOKA zijn nu zowat iedereen vijanden van deze regering. Maar waarom de PS alweer? Wel de PS is tegen het TTIP verdrag dat momenteel in het allergrootste geheim wordt onderhandeld. Het TTIP is een vrijhandelsverdrag tussen de US en de EU waar VOKA en dus de NVA een groot voorstander van zijn. Iemand die er een andere mening op nahoudt is dus automatisch de vijand. Simpel toch?

Volgens de NVA verarmt de PS Vlaanderen door tegen dit verdrag te zijn. Typisch voor de NVA om het Vlaamse belang gemakshalve gelijk te stellen met het VOKA belang. Bart De Wever heeft er nooit doekjes om gewonden. De echte baas van de NVA is niet de kiezer maar VOKA en dat zien we ook in het beleid. Zowat alle maatregelen die deze regering neemt bestaat uit het geven van miljardencadeaus aan VOKA (18000 leden) ten koste van de rest van de bevolking (11 miljoen leden).

De politici doen er alles aan om de bevolking niet in te lichten over de negatieve aspecten van het TTIP. Gelukkig zijn er 248 pagina’s vertrouwelijke documenten over het TTIP gelekt waardoor de burger nu wel weet wat hem te wachten staat als het TTIP goedgekeurd wordt en dat is heel iets anders dan de NVA de bevolking voorschotelt: het TTIP is één groot cadeau aan de multinationals die na goedkeuring gewoon de regels aan hun laars kunnen lappen. Tevens zou het voorzorgsprincipe dat in Europa nu geldt sneuvelen ondanks de verzekering van de Eurocommissaris voor handel dat dit niet zo zou zijn. Ook zouden Amerikaanse bedrijven een dikke vinger in de pap krijgen bij het tot stand komen van nieuwe regelgeving in Europa. Tevens zouden multinationals de mogelijkheid krijgen overheden aan te klagen wanneer diezelfde overheid regels uitvaardigt die de winsten van de MNO’s in gevaar zouden kunnen brengen. Daarnaast zouden we onze markten niet langer kunnen afschermen tegen chloorkippen en andere gemanipuleerde en vervuilde voedingsproducten. Ook onze gezondheidszorg zoals we die nu kennen moet eraan geloven. Alles moet worden vermarkt en dat vindt VOKA en dus de NVA goed.

Nu deze documenten uitgelekt zijn is het duidelijk dat de NVA zonder problemen hun zo geliefde Vlaanderen uitverkoopt aan multinationals als VOKA daar maar beter van wordt. Want het Vlaams belang is voor de NVA het VOKA-belang én omgekeerd. Zou VOKA dan ook eens de riante weddes en dito pensioenen van de NVA-mandatarissen kunnen betalen a.u.b.?

take down
the paywall
steun ons nu!