Beste Gwendolyn Rutten

Beste Gwendolyn Rutten

maandag 9 mei 2016 18:19
Spread the love

Beste mevrouw Rutten

Fijn om uw als vrouw in een hoge politieke functie te zien. Maar ik moet zeggen dat je toch niet zo feministisch ingesteld bent dat ik op het eerste gezicht had gedacht. Weet u waarom ik zo denk? Wel dat komt door uw uitspraken als ‘we moeten afstappen van het 38u werksysteem’ en ik ben een grote voorstander van ‘flexijobs’ weliswaar voor bepaalde sectoren.

Mag ik u vertellen dat moeders of vrouwen die aan kinderen denken daar toch niet zo aan gebaat zijn aan uw uitspraken. Waarom niet? Omdat zij ook graag eens tijd willen vrij maken voor hun kinderen en hun gezin. Verder zijn niet alleen vrouwen daar niet bij gebaat, maar kortom iedereen.

De reden dat de arbeiders voor het 38u werksysteem hebben gestreden, komt omdat ze zagen dat hun werkgevers misbruik maakten van hun werkkrachten. Als ze niet gehoorzaam waren, dan hadden ze een groot kans om morgen niet meer te komen. Daarom dat ze die wet hebben ingevoerd, zodat werknemers ook eens de kans hadden om naast hun werk een privé leven te kunnen leiden.

U verteld dat de flexijobs zeer nuttig en goed zijn voor bepaalde sectoren en op een bepaalde hoogte geef ik u daarin gelijk. Hetgeen wat mij zo stoort is dat u het als de ultieme oplossing voortduwt voor werkloosheid. Terwijl je in een goed draaiende economie juist volwaardige jobs hoort te creëren. Ik vind het verkeerd dat u prioriteiten niet liggen in het creëren van volwaardige jobs en de bestrijding van werkloosheid in plaats daarvan komt u op voor de flexijobs. Zeer eigenaardig!

Wordt het niet eens tijd dat u de ogen opendoet voor de hedendaagse realiteit en daar structurele maatregelen voor creëert i.p.v. oplossingen te verdedigen die een select groepje ten goede komt. Wordt het niet eens tijd dat u als politica uw functie serieus neemt en je niet laat leiden door het neoliberale parcours die overwaait van Duitsland, maar u juist kritisch opstelt en op tijd aangepaste maatregelen neemt tegen de huidige maatschappelijke problemen.

 

Met vriendelijke groeten

 

take down
the paywall
steun ons nu!