NuitDebout verboden in Parijs

De hele maand april vonden er in Parijs nachtelijke vergaderingen plaats op de Place de la République. Maar daar lijkt het stadsbestuur van Parijs nu een stokje voor te steken.

maandag 2 mei 2016 17:31
Spread the love

Vandaag werd een politiecommuniqué verspreid waarin te lezen staat dat het voortaan verboden is om samen te komen na 10 uur ‘s avonds op de Place de la République. “Iedere activiteit die gelieerd is aan of opgezet wordt door NuitDebout is verboden”, zo luidt het in de mededeling. Ook muziek, het nuttigen of verkopen van alcoholische dranken zijn strikt verboden. Het verbod geldt tot zeven uur ‘s ochtends.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na een maand van voortdurende nachtelijke protesten en terugkerende rellen, lijkt de politie nu dus te opteren voor een gespierde aanpak. Of het verbod enig effect zal hebben is nog maar de vraag natuurlijk. Het zou immers goed kunnen dat het proberen handhaven van het verbod enkel meer olie op het vuur zal gieten.

take down
the paywall
steun ons nu!