Een mensenketting tussen Geuzen en Kasteleinen – fotoverslag

Een mensenketting tussen Geuzen en Kasteleinen – fotoverslag

maandag 25 april 2016 17:44
Spread the love

Vanavond, maandag 25 april vanaf 18.30 in het Marni Theater in Elsene, nodigen ’Les Acteurs des Temps Présents’ u uit voor het grote Geuzenbanket.

Naast lekker tafelen staan er ook discussies op tafel rond de Panama Papers, fiscale fraude en het Geïndividualiseerd Project voor Maatschappelijke Integratie (GPMI), dat verplicht opgelegd wordt aan OCMW steuntrekkers.

Deze morgen organiseerden ze ook samen met “Réseau Wallon de Lutte contre la Pauvreté”, de syndicaten en een 30-tal organisaties een mensenketting van het Kasteleinplein totaan het OCMW in Elsene.
Hiermee willen ze link leggen tussen de fiscale fraude en het GPMI.

Zelden hebben we zoveel ongelijkheid gekend in de verdeling van onze rijkdom waarbij alle mechanismes enkel de rijken bevorderen. Het wordt hoog tijd dat we stoppen te beweren dat we teveel geld investeren in mensen in moeilijkheden, zoals steuntrekkers en daarnaast niets doen aan de fiscale voordelen voor de kapitaalkrachtigen.
De invoering van het GPMI zal trouwens enkel bijdragen tot meer armoede, want steuntrekkers zullen alles onderteken om hun alimentatie te behouden. De OCMW’s moeten zich weer meer toespitsen om hun basistaak: de sociale begeleiding door dialoog rekening houden met de persoonlijk en financiële realiteit van de aanvrager, op een positieve manier werken – vertrekkend waar de persoon momenteel staat – aan een integratie die mogelijk voor hen is. Momenteel houdt men te weinig rekening met mogelijkheden van die mensen. Er moet ook meer geïnvesteerd worden in begeleiding in hun integratie. Waarom zich zo blindstaren op de controle. Het aantal fraudeurs bij de OCMW is bijzonder klein, we hebben het over een 4,09% en dat zeer miniem. Het GPMI zal ook bijdragen tot meer gemeenschapswerk (of vrijwillerswerk) als vervanging van werkgelegenheid.”, legt Christine Mahy van Réseau Wallon de Lutte contre la Pauvreté uit.

Meer info:
https://www.facebook.com/events/130652587337853/ (Une chaine entre les châtelains et les gueux)
http://www.acteursdestempspresents.be (Les Acteurs du Temps Présents)
http://rwlp.be (Réseau Wallon de Lutte contre la Pauvreté)

take down
the paywall
steun ons nu!