Collectief Ebola viert één jaar bezetting maar valt er iets te vieren?  
Reportage - SansPapiers TV

Collectief Ebola viert één jaar bezetting maar valt er iets te vieren?  

Aissatou en haar kind sliepen lang op straat tot dat ze hun toevlucht vonden in een bezette gebouw in Sint-Joost. Het gebouw is sinds januari 2015 bezet en huisvest mensen zonder papieren afkomstig uit Guinée, Sierra Leone en Liberia. Drie landen die enorm geleden hebben onder het Ebola virus. De bezetters noemen zich daarom Collectief Ebola.

donderdag 7 april 2016 17:47
Spread the love

Het virus Ebola destabiliseerde de drie landen, naast oorlog en repressie die sinds lange tijd door deze landen raast. De vluchtelingen kunnen niet terugkeren naar hun land van origine. 
Ze vragen het respect voor de rechten van het kind, het recht op asiel evenals het respect van hun fundamentele rechten. Ze vragen ook de stopzetting van gedwongen uitzettingen en de regularisatie van alle mensen zonder papieren.
 
Op 4 Februari 2016 trok het Collectief door de straten van Brussel om de 1ste verjaardag van hun bezetting te “vieren”. 

take down
the paywall
steun ons nu!