De spilindex een spookbeeld voor De Wever -Michel

De spilindex een spookbeeld voor De Wever -Michel

Het doorbreken van de spilindex luidt het failliet van deze regering in. Een verhoging van de BTW en accijnzen  zijn voor ¾ e de oorzaak van deze inflatie.

dinsdag 5 april 2016 22:47
Spread the love

Wanneer de werkman  met zijn winkelkarretje aan de kassa passeert of wanneer hij de levensnoodzakelijke elektriciteit gebruikt moet hij extra betalen. De taxshift zorgt ervoor dat de sociale zekerheid minder krijgt, de regering moet dan meer geld zoeken via de algemene middelen. Hiervoor gebruikt men extra accijnzen en BTW verhogingen. Twee belastingen die tot de categorie vlaktax  boren en dus zwaarder wegen voor Jan Modaal dan voor de Panama- beleggers.

De automatische loonindexering zal zeker leiden tot een verslechtering van onze concurrentiepositie, misschien moet men nog een indexsprong overwegen om zo de verarming van de werkende bevolking te bewerkstelligen.

Zolang men geen bijdrage vraagt van de vermogenden zal men steeds in deze vicieuze cirkel blijven. Er is nochtans een alternatief. Introduceer sterke progressieve belastingschalen waarbij 1€ , 1€ is m.a.w. of die euro afkomstig is uit kapitaal of arbeid maakt niet uit, elk inkomen moet gelijk en rechtvaardig belast worden.

Daarboven moeten we van het vermogen een inspanning durven vragen. Met een belasting van 1% boven de 1 miljoen euro zullen de de Spoelberghs iets minder snel rijk worden en zeker niet minder rijk ( ik schreef bijna armer), waar is het probleem? Het probleem situeert  zich bij de NV-A, VLD  en MR braafjes gedoogd door de CD&V.

Bron

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!