(UN Photo/Eskinder)

Nog een miljard meer Aziaten zal watertekort lijden in 2050 dan nu

Een groot deel van Azië zal in de nabije toekomst met ernstige watertekorten kampen, ten gevolge van de economische groei, de bevolkingstoename en de klimaatverandering. Dat zegt een nieuwe studie van het Amerikaanse Massachusetts Institute of Technology.

donderdag 31 maart 2016 17:11
Spread the love

Volgens de onderzoekers van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) zal een enorm gebied, waar bijna de helft van de wereldbevolking vandaag woont, tegen 2050 met enorme watertekorten te maken krijgen. Deze wetenschappers ontwikkelden voor hun studie simulaties en toekomstscenario’s van de verwachte economische groei, bevolkingstoename en klimaatverandering in de komende 35 jaar. Tevens hielden ze rekening met de verwachte uitstoot van CO2 door menselijke activiteiten in diezelfde periode.

Het toekomstmodel werd gelinkt aan gegevens van watergebruik in China, India en enkele andere kleinere Aziatische landen. De onderzoekers concluderen dat bovenop de bevolking die nu al lijdt aan watertekort in Azië een miljard mensen extra in de komende 35 jaar zal te maken krijgen met een ernstig watertekort.

Bronnen: 

Projections of Water Stress Based on an Ensemble of Socioeconomic Growth and Climate Change Scenarios: A Case Study in Asia

Severe water stress likely in Asia by 2050, study finds

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!