Meneer, mag ik deze vluchteling eens uitlaten a.u.b?

Meneer, mag ik deze vluchteling eens uitlaten a.u.b?

maandag 14 maart 2016 12:54
Spread the love
Aanvraag aan de overheid:

Meneer, mag ik deze vluchteling eens uitlaten a.u.b?

Meneer, hij zal niet weglopen. T’ is een braven en ‘k zou bijgod niet weten waarheen! Ik begrijp het meneer dat je hem niet verstaat.. maar meneer, ik ken ook geen Koerdisch of zo. Meneer, mijn hart luistert naar hem en dat is taalloos. Probeer het even…het lukt je wel!  Meneer, ik begrijp uw bekommernissen. U bent bezorgt om uw penthouse met zicht op zee. Nu de meeuwen eindelijk zijn gevlucht, zit je terug met zorgen. Jaja meneer, ik begrijp het. Maar spoelen er hier geen dooie potvissen aan, soms een zeehond en af en toe strandt er een schip weliswaar zonder vluchtelingen? 
Meneer, weet u dat het deze zomer een topseizoen wordt aan de kust. Ik herinner mij een gezegde “ het slechtste boek wordt het meest gelezen”. In deze tijden leidt slechte reclame tot goede resultaten… en ja meneer, ramptoeristen consumeren nu eenmaal ook! Neen menheer, ik wil niet afwijken van uw probleem. U vraagt zich wellicht af “waar stopt het”? Hewel, meneer, ik ga niet verder dan de grens. Niettemin vraag ik me af waar de grenzen zijn! 
Zo meneer, ik stel voor dat we, samen met mijn vriend ‘vluchteling’ (dat liever bij voornaam wordt aangesproken of benoemd wordt als “verhuizer”) iets gaan drinken. Hij is slim, proper, aardig en heeft geld… Wat moet je nog meer hebben meneer? Jammerlijk genoeg is hij zijn paspoort verloren. Hopelijk is dat geen probleem meneer. Hij kreeg massa’s papieren maar weet er geen raad mee meneer. Wil jij hem helpen meneer? 
Mag ik u vragen meneer, om mijn vriend vluchteling niet te voederen a.u.b? Zijn darmen zijn nogal gevoelig en hij kan niet goed tegen straffe uitspra.. specerijen. Op het ogenBLIK is het alleen rijst, water en Engelse thee. Meneer, ik wil niet dat we narigheid krijgen door zijn spijsvertering. Dus meneer, mag ik mijn vluchteling uitlaten? Natuurlijk niet te lang meneer want mijn hond moet ook dringend! 
 
Alvast bedankt meneer! 
Carlo Herpoel

take down
the paywall
steun ons nu!