Woordvoerder van sans-papiers aangehouden

Op 2 maart 2016 werd Hamed Karimi in Etterbeek aangehouden door 9 agenten in een gemeenschapswoning die hij deelt met andere sans-papiers. Hij werd overgebracht naar het gesloten centrum in Vottem. De kans is groot dat hij zal uitgewezen worden.

vrijdag 11 maart 2016 11:15
Spread the love

Hamed Karimi is de woordvoerder van de Afghaanse sans-papiers en lid van het coördinatieteam van sans-papiers sinds december 2014.

Hij is gekend voor zijn strijd om gelijkheid tussen burgers. Op talrijke manifestaties en op vakbondscongressen nam hij het woord. Hij heeft onderhandeld met Vreemdelingenzaken om  dossiers van sans-papiers te regulariseren en is daarnaast  actief in de sociale economie in de wijken van centrum Brussel.

Hamed Karimi had de moed om als sans-papier samen met de vakbonden te protesteren tegen een systeem dat zowel werknemers met als zonder papieren, hun werkvoorwaarden en hun lonen, schade toebrengt.

Het ACV en het ABVV veroordelen de aanhouding van Karimi daarom scherp: “Wanneer een woordvoerder van sans-papiers wordt aangehouden, wanneer een syndicaal afgevaardigde gecriminaliseerd wordt, wanneer het stakingsrecht aan banden wordt gelegd, dan is dat om sociale opstand in de kiem te smoren: een teken dat de democratie hapert.”

Beide vakbonden wijzen erop “dat de regularisatie van sans-papiers op basis van duidelijke en permanente criteria en de oprichting van een permanente regulariseringscommissie dé voorwaarden zijn die ervoor zullen zorgen dat meer dan 150.000 personen in België in een stabielere situatie terechtkomen.”

Het ABVV en het ACV roepen hun leden op om te verzamelen voor de gebouwen van Vreemdelingenzaken op maandag 14 maart om 13 u om zijn vrijlating te eisen.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!