Foto: Evy Menschaert

Hart boven Hard hackt Metro

Hack eens de krant Metro. Het moet niet altijd een overheidswebsite zijn, vonden ze bij Hart boven Hard. Vrijwilligers penden een alternatieve Metro bij elkaar die maandagmorgen kon meegepikt worden in de stations.

maandag 7 maart 2016 15:57
Spread the love

De alternatieve versie van de krant werd verspreid op 70.000 exemplaren en is volledig gewijd aan de nakende besparingen bij de NMBS.

“Met deze gehackte Metro willen we eer bewijzen aan de trein als hét ecologische alternatief voor de aanzwellende files”, aldus Wouter Hillaert van Hart boven Hard. ”We geloven in treinen die op tijd en frequent rijden, toegankelijk voor iedereen. Alleen dreigen de plannen van mobiliteitsminister Jacqueline Galant het spoor nog verder uit te rangeren, met zeer kwalijke gevolgen voor zowel treinreizigers als spoorpersoneel. Een soms falende dienstverlening los je niet op met nog minder dienstverlening. We willen de reizigers ervan overtuigen dat een andere NMBS mogelijk is.”

Burgerbewegingen Hart boven Hard en Tout Autre Chose mobiliseren met de krant ook voor de tweede editie van de Grote Parade op 20 maart in Brussel. Extra steun voor het openbaar vervoer is één van de tientallen alternatieven waarmee Hart boven Hard en Tout Autre Chose dan willen uitpakken.

Deze gratis krant kan u hier downloaden.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!