‘Via overleg hebben we er mee voor gezorgd dat het nu opnieuw beter gaat.’

‘Via overleg hebben we er mee voor gezorgd dat het nu opnieuw beter gaat.’

dinsdag 1 maart 2016 10:52
Spread the loveChristel Glomm | 46 jaar
Lid Ondernemingsraad
Panalpina World Transport | Antwerpen | Bond van Bedienden, Technici en Kaderleden

Christel Glomm is 46 jaar. Ze zetelt voor de bedienden in de ondernemingsraad van Panalpina World Transport in Antwerpen. Ze is ook plaatsvervangend lid van het Comité voor Preventie en Bescherming op het werk en van de syndicale delegatie.

Na de sociale verkiezingen van 2012 kwam je voor het eerst in de Ondernemingsraad. Waarom was je kandidaat in 2012?

Christel: Omdat ik van mening ben dat er iemand moet opkomen voor de belangen van de werknemers en de firma. Volgens mij gaan die twee hand in hand. Vóór mijn verkiezing was er al vele jaren trouwens geen rode délégué meer geweest in het bedrijf. 

Geef eens een voorbeeld uit je syndicaal werk waarop je heel erg trots bent

Christel: Ons bedrijf zat in de rode cijfers. Via overleg hebben we er mee voor gezorgd dat het nu opnieuw beter gaat. Naast allerlei ingrepen van de werkgever hebben wij toegezegd om een half uur langer te werken, in ruil voor het afsluiten van cao 90 waardoor alle werknemers recht kregen op een bonus KPI. Deze cao is nu nog steeds van kracht!

Kreeg je soms ook met moeilijkheden af te rekenen?

Christel: Ja, het overleg met de werkgever gaat soms heel moeilijk en stroef. We moeten goed opletten en zorgen dat we alle info krijgen. Soms merken we dat er wel eens dingen worden achtergehouden. Resultaten bereiken via overleg gaat soms erg traag

Hoe word je gesteund in je syndicaal werk?

Christel: We zijn in 2012 met 2 verkozenen van BBTK begonnen maar al na een aantal weken werd duidelijk dat ik er alleen voorstond. Mijn collega in Luik heeft vrij snel afgehaakt. De 7 andere verkozenen waren allemaal van de groene. Op hulp uit die hoek moest ik niet echt rekenen. Ik heb veel zelf moeten uitzoeken. Gelukkig kon ik bij de centrale altijd terecht met mijn vragen en ook bij mijn secretarissen. Eerst Pascal daarna Gert. Via de vorming van zowel BBTK als ABVV kreeg ik heel veel kennis en vaardigheden mee. Gelukkig maar, want dat gaf me de kracht om mijn mandaat zo goed mogelijk te blijven vervullen.

Ben je opnieuw kandidaat voor de verkiezingen van 2016?

Christel: Jazeker! Ik heb me opnieuw kandidaat gesteld en heb 5 andere collega’s kunnen overtuigen om dat ook te doen. We gaan er dus al duidelijk op vooruit!

Interesse om je ook kandidaat te stellen?

Surf als de bliksem naar www.abvv2016.be/word-kandidaat

Wil je meer informatie & campagnemateriaal? Dat vind je allemaal op onze speciale website:  www.abvv2016.be

Vorming voor (nieuwe) kandidaten? ABVV-regio Antwerpen heeft speciale vormingen voor (nieuwe) kandidaten. Zie ons vormingsprogramma op www.abvv-regio-antwerpen.be.

take down
the paywall
steun ons nu!