Pogrom in Stockholm: tientallen gemaskerde mannen vallen migranten aan

Pogrom in Stockholm: tientallen gemaskerde mannen vallen migranten aan

Vrijdagavond voerden een veertig- tot vijftigtal gemaskerde mannen aanvallen uit op mensen die er niet-Zweeds uitzagen. Dat gebeurde in en rond het station van Stockholm.

zaterdag 30 januari 2016 16:36
Spread the love

In de Zweedse pers verklaarde een getuige dat de aanvallers van Drottninggatan (de grootste winkelstraat van Stockholm) optrokken richting het station. Iedereen die niet wit was, was het doelwit. Eerder hadden de mannen pamfletten uitgedeeld waarin te lezen stond: “Als Zweedse straten niet langer veilig zijn voor Zweedse mannen en vrouwen, dan is het onze plicht om actie te ondernemen.”

De politie was niet voorbereid op de aanval en wist slechts vier mensen op te pakken. Eén vanwege weerspannigheid tegenover de politie, en drie omdat ze gemaskerd rondliepen op straat. Dat laatste is verboden volgens de Zweedse wetgeving. De politie zegt dat de groep gelinkt is aan voetbalhooligans uit Stockholm. Of en hoeveel gewonden er zijn, heeft de politie nog niet bekend gemaakt.

De aanval was duidelijk georganiseerd en werd nadien ook opgeëist door een groep die zich de Zweedse Verzetsbeweging noemt. De groep verklaarde dat ze de omgeving rond het centraal station- waar veel migranten wonen –  had “schoongeveegd”.

Onder meer RT, The Telegraph, en The Independent berichtten reeds over het voorval. Op de Independent kunnen ook beelden van de aanval bekeken worden.

take down
the paywall
steun ons nu!