Hoever staat het onderzoek naar de feiten op oudejaarsavond in Keulen?

Hoever staat het onderzoek naar de feiten op oudejaarsavond in Keulen?

Het onderzoek naar wat er zich op oudejaarsavond afspeelde in Keulen vordert gestaag. Dertig verdachten werden al geïdentificeerd. Zes daarvan gaan over zedendelicten. U vindt alle details over het onderzoek hieronder.

donderdag 21 januari 2016 13:10
Spread the love

In totaal werden tot nu toe 821 klachten ingediend. Daarvan gaan er 359 over zedendelicten. Aangezien er ook enkele collectieve klachten zijn, ligt het aantal slachtoffers nog hoger. Het zijn er 1049. Er waren 194 mannen bij de slachtoffers.

De krant Bild zette alle klachten op een rij. In 347 gevallen was er sprake van diefstal. Daarbovenop komen ook nog eens 72 klachten die over beroving gaan. 139 klachten gingen over seksueel getinte beledigingen. 221 klachten worden gevat onder de noemer ‘aanranding’.

Dertig verdachten werden al geïdentificeerd. Van die groep waren er 26 die al bekend stonden bij de politie. Minstens twee verdachten liepen eerder al veroordelingen op. De leeftijd van de verdachten schommelt tussen 16 en 32. De grootste groep heeft Marokkaanse roots (13). Twaalf verdachten zijn Algerijns. Bij de verdachten zit voorlopig geen enkele Syriër.

Van die dertig wordt de meerderheid verdacht van diefstal of heling (23). Zes mannen worden verdacht van zedendelicten. Het gaat om één man uit Iran, drie uit Algerije, één zestienjarige uit Marokko en één Afghaan.

Vijftien verdachten zijn asielzoeker. Er zijn ook acht mensen zonder papieren bij.

De politie zette 500 agenten op het onderzoek.

take down
the paywall
steun ons nu!