Petitie: “Europa, doe iets aan het lijden van vluchtelingen in Duinkerke”

Nu de winter en vooral de regen in het land is, is de ellende in het vluchtelingenkamp van Grande-Synthe nabij Duinkerke niet meer te overzien. Meer dan 2500 mensen moeten permanent bivakkeren in wat je enkel kan omschrijven als een reusachtige modderpoel. Onder hen bevinden zich ongeveer 200 kinderen en negen hoogzwangere vrouwen. Een net gelanceerde petitie wil Europa aanmanen tot dringende humanitaire actie.

dinsdag 5 januari 2016 12:10
Spread the love

Wie de beelden van het vluchtelingenkamp van Grand-Synthe bekijkt, ziet één grote poel van modder, geïmproviseerde tenten en afval. Het is in die trieste woestenij dat een 2500-tal mensen permanent moet zien te overleven.

Overheden doen ondertussen weinig tot niks. Het zijn enkel vrijwilligers die de vluchtelingen nog te hulp schieten op dit moment. Maar zelfs dat wordt bemoeilijkt. De plaatstelijke politie verbiedt immers om extra tenten te leveren voor de vluchtelingen.

Vrijwillige hulpverleners spreken ondertussen over een humanitaire ramp. Ze roepen overheden op om dringend actie te ondernemen en kijken vooral in de richting van Europa. Er werd een petitie opgestart die een oplossing vraagt voor de vluchtelingen nabij Duinkerke en Calais. De petitie kan je hier tekenen.

 

take down
the paywall
steun ons nu!