J’accuse!

J’accuse!

zaterdag 5 december 2015 16:37
Spread the love

Sociale zekerheid op z’n Belgisch:
Wie werkloos is krijgt een vervangingsinkomen, dop.
€935 in mijn geval.
In het begin van de maand betaal je huur: €673 (nog 2 jaar van het contract te gaan)
Energie: €87
Internet: €73
Gsm: €15
Dan nog een 3 maandelijkse afrekening: Water: €60
Resteert er nog €27 voor eten, drinken, kledij, leven…

Mag ik nog eten, drinken, en misschien af en toe eens een klein beetje genieten van het leven?
Want deze stress is nog niet genoeg voor onze formidabele overheid en hun enforcers RVA en VDAB.

Word je niet betaald voor het maken van kunst, fotoreportages, opiniestukken, vrijwilligerswerk,… Dan heb je op deze uitkering geen recht. ‘Je draagt niet bij aan de samenleving’ en hebt dus geen recht op een uitkering waarvan dus al niet te leven valt.
Heb ik een betaalde foto-opdracht: dan verlies ik 65% aan de belastingen en administratie + €30 dop. Ik kan dus enkel foto’s maken voor de upper class. 
Maar behaal ik niet voor een of andere magisch te bepalen datum de €5500 aan opdrachten die nodig is om het kunstenaarsstatuut te bereiken, dan is werken aan dit project bijzaak. Telt het niet mee voor het behoud van je recht op steun.

Dus in plaats van een situatie te creëren waarin je jezelf van een inkomen kan voorzien. Dwingt men je om in loondienst te gaan, als je al ergens aangenomen wordt natuurlijk…
Met alle stress, burn-outs en depressies die er bij horen, waarvoor je nog extra bestraft wordt.

Valt dus dit vervangingsinkomen weg moet je bij de veelal door N-VA geïnfiltreerde OCMW’s gaan aankloppen, en hopen dat je met hun aalmoes het kan uit houden. Als ze je niet weigeren of je na enige tijd ook schorsen, waarna je met een inkomen van €0 over blijft. Dit omwille van POLITIEKE redenen; we weten immers al lang dat de armoede oplossen veel goedkoper is dan ze in stand houden. Én onze economie zou erdoor aanzwengelen. Wie geen geld heeft consumeert namelijk niet.

Ik kan hier nogmaals alle rechten van de “Universele Verklaring Van De Rechten Van De Mens” die gebroken worden opsommen, maar dan val ik toch enkel in herhaling. Dus lees maar voor jezelf: https://www.aivl.be/subthema/universele-verklaring-van-de-rechten-van-de-mens-volledige-versie/842

J’accuse!

take down
the paywall
steun ons nu!