Bedreigd groen in Antwerpen: het Sint-Annabos

Bedreigd groen in Antwerpen: het Sint-Annabos

Het Sint-Annabos op Linkeroever wordt bedreigd door de aanleg van de Oosterweelverbinding. Om daartegen te protesteren sloegen professionele en amateurfotografen de handen in elkaar en brachten het bedreigde natuurgebied in beeld. Fotograaf Chris terryn en auteur Anne Provoost verzamelden de beste foto’s in een boek. Productiehuis Luchtwerk maakte een video vanuit de lucht.

dinsdag 24 november 2015 11:26

 

Zo krijgt de inwoner van Antwerpen eindelijk goed zicht op de omvang van wat er staat te verdwijnen. Het lijkt een kleine strijd, maar ze is er wel een van lange termijn. 

Het boek wordt uitgegeven als co-editie van stRaten-generaal, Natuurpunt WAL en Ademloos. Het kost 15 euro en is beschikbaar bij boekhandel De Groene Waterman, bij Boekenmarkt De Markies en op Linkeroever bij Hilde De Koninck van Copy-Copy: Blancefloerlaan 22, 2050 Antwerpen.

 

take down
the paywall
steun ons nu!